Wat gaat er veranderen als je naar de middelbare school gaat?

Binnenkort is het zover, je maakt de stap van de basisschool naar de middelbare school. Misschien moet je hiervoor wel naar een andere plaats reizen of gaan je vertrouwde vrienden van de basisschool straks naar een andere school. Hoe dan ook, er zullen dingen gaan veranderen. We vragen op het Marnix straks best wat van je, maar je hoeft niet alles alleen te doen. De docenten, mentoren en leerlingmentoren van het Marnix helpen je graag op weg.

Een gebouw speciaal voor jou

Je komt als brugklasser terecht in Het Marnix Juniorgebouw. Dit is een gezellig en modern gebouw, speciaal ingericht voor de jongste leerlingen op het Marnix in Ede. Het Marnix Junior is van alle gemakken voorzien, met een ruime en lichte aula voor allerlei activiteiten. Je vindt er ook speciale studieplekken, ruime kluisjes en moderne faciliteiten. Bij het Juniorgebouw kun je gymmen in gymnastieklokalen en op ons eigen sportveld, zodat je met mooi weer lekker naar buiten kunt.

Wat gaat er veranderen als je naar de middelbare school gaat?

Elke les in een ander lokaal

Elke nieuwe omgeving is even wennen, maar ook op het Marnix zul jij straks gemakkelijk en zelfstandig de weg vinden van lokaal naar lokaal. Je hebt voor elk vak een andere leraar en daarvoor moet je vaak naar een ander lokaal lopen. Tegelijkertijd kun je dan ook even je benen strekken, best lekker toch?

Nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden

Misschien ken je straks op Het Marnix al wat leerlingen van je oude school, maar je gaat ook een hele hoop nieuwe vrienden maken. Met hen werk je samen aan projecten, maak je samen huiswerk en leer je over de meest uiteenlopende zaken. Ook ga je samen met je klas op schoolreis, maar dat noemen we vanaf nu ‘excursie’, in binnen- en buitenland. Dat wordt een tijd om nooit te vergeten.

Meer info over je toekomstige middelbare school?

Wil je meer weten over wat je allemaal te wachten staat op je toekomstige middelbare school in Ede? We vertellen je graag meer. Kom proefdraaien tijdens de ik kom kijken middagen en bezoek onze open dag.