Even voorstellen

Francina Aalten, Anne-Marie Schiffeleers en David Williams

vlnr Anne-Marie Schiffeleers, Francina Aalten, David Williams

Onze afdelingsleider vwo bovenbouw

Ik ben Anne-Marie Schiffeleers (53 jaar), ik woon in Arnhem-Noord met mijn echtgenoot. We hebben twee studerende dochters. Na een carrière in de marketingcommunicatie ben ik als zij-instromer gestart in het voortgezet onderwijs. De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt als eerstegraads docent Frans en, met name in de laatste jaren, in diverse leidinggevende posities. Na een warm welkom op het Marnix College ben ik aan de slag gegaan in mijn nieuwe rol als afdelingsleider van de bovenbouw van het vwo. De leerlingen hebben de weg naar mijn kantoor al gevonden. Dat vind ik heel belangrijk: ik sta open voor hun vragen en feedback. De middelbare school zie ik als een plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten en op een plezierige manier samen werken en leren. Echte aandacht voor elkaar is hierbij de sleutel. Ik ga de eerste periode van het schooljaar gebruiken om het Marnix nog beter te leren kennen.  

Onze afdelingsleider mavo

Mijn naam is Francina Aalten. Ik ben 46 jaar en woon samen met mijn man, dochter van 14 jaar en hond Tinus in Zeist. In mijn vrije tijd lees ik veel boeken, wandel ik dagelijks in het bos en kook ik graag. Ook ga ik heel graag op vakantie of weekendjes weg met mijn gezin of vrienden. Verder ben ik best sportief: ik sla wekelijks een balletje op de tennisbaan en ben ook regelmatig te vinden in de sportschool. Naast al die leuke hobby’s heb ik nog een grote passie: het onderwijs. Sinds 1999 ben ikwerkzaam in het onderwijs. Het werken met kinderen is voor mij heel waardevol. Als afdelingsleider heb ik samen met mijn collega’s een belangrijke rol in de groei van de leerlingen van kind naar zelfstandige jongvolwassene, met veel zelfvertrouwen en humor. Ik wil ze laten kennismaken met zichzelf, met de ander en de wereld en daarom pas ik goed op het Marnix College. Sinds 1 augustus ben ik de nieuwe afdelingsleider van mavo 2, 3 en 4 op het Marnix College. Een nieuwe uitdaging op een prachtige school, waar ik met ontzettend veel plezier ben begonnen. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik zie er erg naar uit jullie allemaal te ontmoeten.  

Onze afdelingsleider tweetalig onderwijs en gymnasium (leerjaar 2/3)

David Williams is a Welsh name, but don’t get confused, I am Scot-tish born and bred! Ik woon al 23 jaren in Nederland, maar pas na de Brexit besloot ik om Nederlander te worden; ik ervaar het als een voorrecht dat dat kon. Ik ben getrouwd met een Utrechtse, en wij zijn gezegend met twee dochters die beide aan het begin van hun werkende leven staan. 
In 2007 stapte ik de onderwijswereld binnen. Mijn eerste jaar als zij-instromer was uitdagend, en ik heb toen besloten om een wiskundebevoegdheid te halen. Daarna heb ik ook lesgegeven in natuurkunde en science. Meestal gaf ik les in het Engels, want ik werkte op scholen met tweetalig onderwijs. In Gorinchem was ik ook leerling-coördinator voor de vwo-/gymnasiumleerlingen. Bijna zeven jaar geleden nam ik de volgende stap in mijn loopbaan en werd ik teamleider op een school in Barendrecht. Daar mocht ik de nieuwe TTO-afdeling vormgeven en begeleiden. Het ging daar om tweetalig onderwijs voor alle jaren mavo, havo en vwo. Mijn passie is belangstelling te hebben voor de mensen om me heen. Mijn andere passie is internationalisering - een rode draad door alles heen. Broaden your Horizon is mijn motto geworden. Dit komt duidelijk van pas in het tweetalig onderwijs, en zeker ook bij het stimuleren van onze gymnasiasten! Vanuit mijn eigen visie viel het Marnix College mij op toen ik op zoek was naar een andere functie. De visie van school sprak mij zeer aan: leer jezelf kennen, leer elkaar kennen, leer de wereld kennen. Dit is een prachtige doelstelling die zich vrij eenvoudig laat opschrijven, maar die soms ingewikkeld is om te realiseren. Ik heb een mooie eerste maand gehad als onderdeel van de schoolleiding en ook met mijn team. Ik hoop dat wie ik ben en wat ik meebreng van toegevoegde waarde kan zijn voor de onderwijskundige uitdagingen van onze tijd.

Deze teksten zijn eerder verschenen in Marnix Motief en Marnix Update