Atheneum

Het atheneum bereidt je voor op het wetenschappelijk onderwijs, net als het gymnasium. Vandaar dat beide opleidingen ook wel vwo heten: voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Met het vwo-diploma krijg je toegang tot een studie aan de universiteit. Uiteraard kun je ook voor een hbo-opleiding kiezen. We zijn trots op onze goede slagingspercentages. In 2019 slaagde zelfs 94% van onze vwo-kandidaten voor het eindexamen. Hoor jij daar straks ook bij?

De weg naar de wetenschap

Het atheneum duurt zes jaar. In de eerste jaren volgen alle leerlingen dezelfde verplichte vakken en aan het eind van de derde kiest iedereen een profiel met examenvakken. Daarbij kun je kiezen uit cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en gezondheid en natuur en techniek. Natuurlijk helpen we je bij het maken van de beste keuze. De verplichte vakken die je krijgt op het atheneum zijn Nederlands, Engels, Frans, wiskunde, levensbeschouwing, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, technologie, beeldende vorming, muziek, maar ook theater- en podium expressie, lichamelijke opvoeding en mentorlessen / studielessen. Daarnaast kun je vanaf klas vier ook extra vakken volgen.

Keuzewerktijd

In leerjaar vier, vijf en zes kun je een deel van je lesrooster zelf bepalen. Heb je extra begeleiding nodig, dan kun je naar keuzewerktijd gaan voor een bepaald vak. Dan helpt een vakdocent jou verder op weg. Je kunt de keuzewerktijd ook anders invullen, door bijvoorbeeld een extra vak te volgen of zelfstandig of in groepjes verder te werken. Begeleiding is er natuurlijk altijd.

Excursies

Tijdens de atheneum-opleiding aan het Marnix ga je regelmatig op excursie. Bijvoorbeeld een survivaltocht en wat dacht je van een stedenreis? Waar je naartoe gaat is afhankelijk per schooljaar, maar excursies naar Toscane, Barcelona of survivallen in de Ardennen zijn zeker geen uitzonderingen.

Waarom kiezen voor het Marnix atheneum?

  • Breed aanbod
  • Uitdagingen te over: NLT, versterkt taalonderwijs, debatteam, extra vakken, olympiades
  • Gedegen voorbereiding op decentrale selectie bij vervolgopleidingen
  • De vwo masterclasses (Chinees,  food issues en presentatievaardigheden)
  • Uitwisselingen en stedenreis
  • Goede examenresultaten