Marnixuren

Vanaf schooljaar 2020-2021 krijgen alle leerlingen uit de onderbouw vier uur per week om zelf in te vullen. Deze vier uur noemen we Marnixuren. De invulling van de Marnixuren mag je zelf kiezen en kan bestaan uit zelfstudie, huiswerkbegeleiding én uit wat extra’s. Met deze extra’s willen we jou uitdagen: iets leren wat je normaal niet bij vakken leert of juist ergens dieper op ingaan.

Op de dinsdagmiddag kun je kiezen uit de extra modules die worden aangeboden. Elke module bestaat uit ongeveer negen blokuren. De modules doe je samen met leerlingen uit allerlei andere klassen en niveaus, soms is er wel een bepaalde voorkennis nodig. Je kunt je voor drie modules per jaar inschrijven. Sommige modules kun je het hele jaar door kiezen, andere modules vinden maar een keer plaats.

Er is een breed aanbod: van vechtsport tot koken en bakken. Verderop op deze site vind je informatie per module. Hier staat een korte omschrijving van wat je kunt verwachten en wat je gaat leren, maar ook voor wie de module is bedoeld en met hoeveel leerlingen je de module kunt doen. Ga op onderzoek uit, kies een module die bij je past en schrijf je snel in! Hopelijk tot snel!

Kies de module die bij jou past

Fix me!

Holland meets China & Japan: servies beschilderen en repareren. Een vaas, een tegel, een bord, kopje of een heel servies… Je hebt vast wel íets met Delfts blauw in huis? En als jij het niet hebt, dan hebben je opa of oma het zeker. Delfts blauw serviesgoed is al populair sinds het in de Gouden Eeuw werd uitgevonden.

Bekijk deze module

3D-printen

Ben jij creatief, lijkt techniek je leuk en ben je geïnteresseerd in ICT? Dan is deze module echt wat voor jou. Met deze module leer je de eerste stappen om later misschien wel Architect, Industrieel vormgever of Game designer te worden!

Bekijk deze module

Dungeons & Dragons

Houd je van fantasy? Heb je altijd al op avontuur willen gaan met dwergen, elven, halflings? Dungeons & Dragons is een interactief verhaal waar je samen in een groep leerlingen op avontuur gaat.

Bekijk deze module

Het Marnix schept op!

Hou jij van koken en bakken? Of zou je het juist graag willen leren? Schrijf je dan in voor Het Marnix schept op! Je gaat in deze workshops bijvoorbeeld zelf pasta maken met een té lekkere saus erbij of een pizza met een zelf geknede pizzabodem.

Bekijk deze module

Jiu Jitsu

Altijd al willen leren vechten als een Sam​​oerai? Je verdedigen tegen verschillende wapens, door juist te leren vechten met verschillende wapens. Het opkomen voor jezelf zonder agressie, door het overweg gaan met intimidatie en agressie. Dit omschrijft kort de wijze waarop deze Ju-Jitsu module gebruikt gaat worden.

Bekijk deze module

Spaans El mundo español

Kijk jij ook Spaanstalige series op Netflix? Eet je wel eens in een tapasrestaurant? Spaans is overal! Spaans wordt gesproken in meer dan twintig landen en er spreken meer mensen Spaans als moedertaal dan Engels! Wil jij de wereld van de Spaanstalige cultuur ontdekken door te zien, leren, doen, maken, lezen, luisteren, proeven en ervaren? Meld je aan!

Bekijk deze module

Marnix Mozaïek

Het maken van een mozaïek is al heel oud. De Grieken en Romeinen maakten al mozaïeken. Er zijn hele kerken en moskeeën mee versierd. Maar ook de wat meer recentere werken van Gaudi zijn wereldberoemd. Tijdens de marnixuren gaan we ons verdiepen in verschillende manieren waarop je kunt mozaïeken, maar veel leuker nog; we gaan er natuurlijk vooral zelf mee aan de slag.

Bekijk deze module

Disney-parken en economie

Voor iedereen die het leuk vindt om te horen hoe Disney is ontstaan, maar ook bijvoorbeeld Netflix of Spotify. Iedereen die geïnteresseerd is hoe bedrijven met hun geld omgaan en wat de kosten bij een eenmanszaak, maar ook bij een multinational zijn.​

Bekijk deze module

Marnix Vintage voor Nop

Heb je iets met mode? Ben je een echte fashionchick? Maar………geen doekoes, floes, scrilla, bread, donnies meer? Met andere woorden…….. geen geld? Dan hebben we hier de perfecte workshop voor jou!

Bekijk deze module

Robotica

Heb jij altijd al een goede band gehad met computers? Zie jij eerder oplossingen dan problemen? Dan is deze uitdagende module iets voor jou! Tijdens deze lessen gaan we actief aan de slag met computers en hoe we ze in kunnen zetten als oplossers van dagelijkse problemen.

Bekijk deze module

Mindfulness

Het is soms lastig om je aandacht bij iets te houden. Je kunt je dan niet focussen op de dingen die je zou willen of moeten doen. Vaak weet je ook wel waardoor het komt. Maar hoe ga je hiermee om?

Bekijk deze module
Volg ons op social media