Marnixuren

Vanaf schooljaar 2020-2021 krijgen alle leerlingen uit de onderbouw vier uur per week om zelf in te vullen. Deze vier uur noemen we Marnixuren. De invulling van de Marnixuren mag je zelf kiezen en kan bestaan uit zelfstudie, huiswerkbegeleiding én uit wat extra’s. Met deze extra’s willen we jou uitdagen: iets leren wat je normaal niet bij vakken leert of juist ergens dieper op ingaan.

Op de dinsdagmiddag kun je kiezen uit de extra modules die worden aangeboden. Elke module bestaat uit ongeveer negen blokuren. De modules doe je samen met leerlingen uit allerlei andere klassen en niveaus, soms is er wel een bepaalde voorkennis nodig. Je kunt je voor drie modules per jaar inschrijven. Sommige modules kun je het hele jaar door kiezen, andere modules vinden maar een keer plaats.

Er is een breed aanbod: van vechtsport tot koken en bakken. Verderop op deze site vind je informatie per module. Hier staat een korte omschrijving van wat je kunt verwachten en wat je gaat leren, maar ook voor wie de module is bedoeld en met hoeveel leerlingen je de module kunt doen. Ga op onderzoek uit, kies een module die bij je past en schrijf je snel in! Hopelijk tot snel!

Kies de module die bij jou past

3D-printen

Ben jij creatief, lijkt techniek je leuk en ben je geïnteresseerd in ICT? Dan is deze module echt wat voor jou. Met deze module leer je de eerste stappen om later misschien wel Architect, Industrieel vormgever of Game designer te worden!

Bekijk deze module

Dungeons & Dragons

Houd je van fantasy? Heb je altijd al op avontuur willen gaan met dwergen, elven, halflings? Dungeons & Dragons is een interactief verhaal waar je samen in een groep leerlingen op avontuur gaat.

Bekijk deze module

Het Marnix schept op!

Hou jij van koken en bakken? Of zou je het juist graag willen leren? Schrijf je dan in voor Het Marnix schept op! Je gaat in deze workshops bijvoorbeeld zelf pasta maken met een té lekkere saus erbij of een pizza met een zelf geknede pizzabodem.

Bekijk deze module

Marnix in het Wild!

Wil jij oog in oog staan met een edelhert of wild zwijn? Houd jij van de natuur en wil je daar meer van leren? Ga met ons mee wildsporen zoeken, in discussie over hoe we met de natuur om moeten gaan en leer de wildernis van de omgeving Ede kennen.

Bekijk deze module

Dansen

Altijd al willen leren om samen te dansen? Hoe leid je iemand over de dansvloer, of hoe volg je juist heel goed? Lijkt het je leuk om te leren samen een mooie dans uit te voeren? Dan is deze module wat voor jou!

Bekijk deze module

Gelukskunde

Mijn naam is Floor Nijhuis! Ik ben leerkracht, begeleider en coach op het Marnix en ook op andere scholen en bij bedrijven! Vanuit mijn passie om bij te dragen aan het geluk van de mensen die ik ontmoet in mijn leven, heb ik de module “Gelukskunde” ontwikkeld voor de Marnix-uren.

Bekijk deze module

Brugklasboekenclub

Ben jij zo’n lezer die helemaal opgaat in een boek, en is je grootste probleem wat er nog meer te lezen valt? Hoe vind je het volgende fijne leesboek? Of snap je niet wat er nou zo leuk kan zijn aan het lezen van een boek? Heb je juist moeite om aan een boek te beginnen en het lezen vol te houden? In beide gevallen ben je van harte welkom bij de brugklasboekenclub.

Bekijk deze module

Marnix Vintage voor Nop

Heb je iets met mode? Ben je een echte fashionchick? Maar………geen doekoes, floes, scrilla, bread, donnies meer? Met andere woorden…….. geen geld? Dan hebben we hier de perfecte workshop voor jou!

Bekijk deze module

Marnix Voices

Sing your heart out! Hou je van meerstemmig zingen? Heb je altijd al met meerdere mensen samen willen zingen in een groep waar je jezelf echt kunt uitdagen op muzikaal vlak? Ben jij benieuwd wat jij allemaal met je stem kunt?

Bekijk deze module

In je eigen woorden: creatieve content verzinnen & schrijven

Kijk je wel eens een vlog, serie of film? Ben je fan van een cabaretier? Luister je wel eens een podcast? Komen er midden op de dag mooie zinnen in je op? Droom je stiekem over het schrijven van een boek? Of schrijf je misschien al wel verhalen of gedachten op?

Bekijk deze module

Psychologie

Bij psychologie moet je denken aan de logica van ons brein (psyche). En ik kan je alvast vertellen…, die hersenen van ons zijn allesbehalve logisch. Vraag jij je wel eens af waarom je hersenen jou soms voor de gek houden – mindfucks? Ben jij benieuwd naar hoe bepaalde acties van mensen worden veroorzaakt – gedrag? Of wil jij altijd al weten welke dingen er mis kunnen zijn met hersenen – stoornissen?

Bekijk deze module