Marnixuren

Vanaf schooljaar 2020-2021 krijgen alle leerlingen uit de onderbouw vier uur per week om zelf in te vullen. Deze vier uur noemen we Marnixuren. De invulling van de Marnixuren mag je zelf kiezen en kan bestaan uit zelfstudie, huiswerkbegeleiding én uit wat extra’s. Met deze extra’s willen we jou uitdagen: iets leren wat je normaal niet bij vakken leert of juist ergens dieper op ingaan.

Op de dinsdagmiddag kun je kiezen uit de extra modules die worden aangeboden. Elke module bestaat uit ongeveer negen blokuren. De modules doe je samen met leerlingen uit allerlei andere klassen en niveaus, soms is er wel een bepaalde voorkennis nodig. Je kunt je voor drie modules per jaar inschrijven. Sommige modules kun je het hele jaar door kiezen, andere modules vinden maar een keer plaats.

Er is een breed aanbod: van vechtsport tot koken en bakken. Verderop op deze site vind je informatie per module. Hier staat een korte omschrijving van wat je kunt verwachten en wat je gaat leren, maar ook voor wie de module is bedoeld en met hoeveel leerlingen je de module kunt doen. Ga op onderzoek uit, kies een module die bij je past en schrijf je snel in! Hopelijk tot snel!

Kies de module die bij jou past

3D-printen

Ben jij creatief, lijkt techniek je leuk en ben je geïnteresseerd in ICT? Dan is deze module echt wat voor jou. Met deze module leer je de eerste stappen om later misschien wel Architect, Industrieel vormgever of Game designer te worden!

Bekijk deze module

Dungeons & Dragons

Houd je van fantasy? Heb je altijd al op avontuur willen gaan met dwergen, elven, halflings? Dungeons & Dragons is een interactief verhaal waar je samen in een groep leerlingen op avontuur gaat.

Bekijk deze module

Het Marnix schept op!

Hou jij van koken en bakken? Of zou je het juist graag willen leren? Schrijf je dan in voor Het Marnix schept op! Je gaat in deze workshops bijvoorbeeld zelf pasta maken met een té lekkere saus erbij of een pizza met een zelf geknede pizzabodem.

Bekijk deze module

Present in het moment

Present in het moment is bedoeld om je te leren echt met je aandacht bij een gebeurtenis te zijn. Je krijgt hierdoor meer energie voor de dingen die je graag wil doen en moet doen. Na iedere les ga je met een positief gevoel naar huis.

Bekijk deze module

Jiu Jitsu

Je verdedigen tegen verschillende wapens, door juist te leren vechten met verschillende wapens. Het opkomen voor jezelf zonder agressie, door het overweg gaan met intimidatie en agressie. Dit omschrijft kort de wijze waarop deze Ju-Jitsu module gebruikt gaat worden.

Bekijk deze module

Kunst met Photoshop

Bijna Iedereen heeft tegenwoordig wel een mobieltje waarmee je foto’s kunt maken. In deze module gaan we het maken van een foto tot kunst verheffen.

Bekijk deze module

Disney-parken en economie

Wij willen dieper in de wereld van Disney kruipen. Meneer Stevens en meneer Jonker zijn docenten economie en zij gaan met een economische blik naar het concern kijken.

Bekijk deze module

Brugklasboekenclub

Ben jij zo’n lezer die helemaal opgaat in een boek, en is je grootste probleem wat er nog meer te lezen valt? Hoe vind je het volgende fijne leesboek? Of snap je niet wat er nou zo leuk kan zijn aan het lezen van een boek? Heb je juist moeite om aan een boek te beginnen en het lezen vol te houden? In beide gevallen ben je van harte welkom bij de brugklasboekenclub.

Bekijk deze module