Marnixuren

Sinds schooljaar 2020-2021 krijgen alle leerlingen uit de onderbouw vier uur per week om zelf in te vullen. Deze vier uur noemen we Marnixuren. De invulling van de Marnixuren mag je zelf kiezen en kan bestaan uit zelfstudie, huiswerkbegeleiding én uit wat extra’s. Met deze extra’s willen we jou uitdagen: iets leren wat je normaal niet bij vakken leert of juist ergens dieper op ingaan.

Op de dinsdagmiddag kun je kiezen uit de extra modules die worden aangeboden. Elke module bestaat uit ongeveer negen blokuren. De modules doe je samen met leerlingen uit allerlei andere klassen en niveaus, soms is er wel een bepaalde voorkennis nodig. Je kunt je voor drie modules per jaar inschrijven. Sommige modules kun je het hele jaar door kiezen, andere modules vinden maar een keer plaats.

Er is een breed aanbod: van vechtsport tot koken en bakken. Verderop op deze site vind je informatie per module. Hier staat een korte omschrijving van wat je kunt verwachten en wat je gaat leren, maar ook voor wie de module is bedoeld en met hoeveel leerlingen je de module kunt doen. Ga op onderzoek uit, kies een module die bij je past en schrijf je snel in! Hopelijk tot snel!

Kies de module die bij jou past

Het Marnix schept op!

Hou jij van koken en bakken? Of zou je het juist graag willen leren? Schrijf je dan in voor Het Marnix schept op! Je gaat in deze workshops bijvoorbeeld zelf pasta maken met een té lekkere saus erbij of een pizza met een zelf geknede pizzabodem.

Bekijk deze module

Marnix in het Wild!

Wil jij oog in oog staan met een edelhert of wild zwijn? Houd jij van de natuur en wil je daar meer van leren? Ga met ons mee wildsporen zoeken, in discussie over hoe we met de natuur om moeten gaan en leer de wildernis van de omgeving Ede kennen.

Bekijk deze module

Dungeons & Dragons

Houd je van fantasy? Heb je altijd al op avontuur willen gaan met dwergen, elven, halflings?

Bekijk deze module

Mindfulness: present in het moment

Er zijn situaties waardoor je stress kunt ervaren of waarover je je zorgen maakt. Je zit bijvoorbeeld een lekker ijsje te eten met een vriend of vriendin, maar je kunt er niet echt van genieten, omdat je je druk maakt over een toets. Herkenbaar?

Bekijk deze module
Maandag 20 Februari

Marnix Voices

Hou je van meerstemmig zingen? Heb je altijd al met meerdere mensen samen willen zingen in een groep waar je jezelf echt kunt uitdagen op muzikaal vlak? Ben jij benieuwd wat jij allemaal met je stem kunt?

Bekijk deze module