Marnixuren

Vanaf schooljaar 2020-2021 krijgen alle leerlingen uit de onderbouw vier uur per week om zelf in te vullen. Deze vier uur noemen we Marnixuren. De invulling van de Marnixuren mag je zelf kiezen en kan bestaan uit zelfstudie, huiswerkbegeleiding én uit wat extra’s. Met deze extra’s willen we jou uitdagen: iets leren wat je normaal niet bij vakken leert of juist ergens dieper op ingaan.

Op de dinsdagmiddag kun je kiezen uit de extra modules die worden aangeboden. Elke module bestaat uit ongeveer negen blokuren. De modules doe je samen met leerlingen uit allerlei andere klassen en niveaus, soms is er wel een bepaalde voorkennis nodig. Je kunt je voor drie modules per jaar inschrijven. Sommige modules kun je het hele jaar door kiezen, andere modules vinden maar een keer plaats.

Er is een breed aanbod: van vechtsport tot koken en bakken. Verderop op deze site vind je informatie per module. Hier staat een korte omschrijving van wat je kunt verwachten en wat je gaat leren, maar ook voor wie de module is bedoeld en met hoeveel leerlingen je de module kunt doen. Ga op onderzoek uit, kies een module die bij je past en schrijf je snel in! Hopelijk tot snel!

Kies de module die bij jou past

Fix me!

Holland meets China & Japan: servies beschilderen en repareren. Een vaas, een tegel, een bord, kopje of een heel servies… Je hebt vast wel íets met Delfts blauw in huis? En als jij het niet hebt, dan hebben je opa of oma het zeker. Delfts blauw serviesgoed is al populair sinds het in de Gouden Eeuw werd uitgevonden.

Bekijk deze module

3D-printen

Ben jij creatief, lijkt techniek je leuk en ben je geïnteresseerd in ICT? Dan is deze module echt wat voor jou. Met deze module leer je de eerste stappen om later misschien wel Architect, Industrieel vormgever of Game designer te worden!

Bekijk deze module

Dungeons & Dragons

Houd je van fantasy? Heb je altijd al op avontuur willen gaan met dwergen, elven, halflings? Dungeons & Dragons is een interactief verhaal waar je samen in een groep leerlingen op avontuur gaat.

Bekijk deze module

Het Marnix schept op!

Hou jij van koken en bakken? Of zou je het juist graag willen leren? Schrijf je dan in voor Het Marnix schept op! Je gaat in deze workshops bijvoorbeeld zelf pasta maken met een té lekkere saus erbij of een pizza met een zelf geknede pizzabodem.

Bekijk deze module

Marnix in het Wild

Wil jij oog in oog staan met een edelhert of wild zwijn? Houd jij van de natuur en wil je daar meer van leren? Ga met ons mee wildsporen zoeken, in discussie over hoe we met de natuur om moeten gaan en leer de wildernis van de omgeving Ede kennen.

Bekijk deze module

Dansen

Altijd al willen leren om samen te dansen? Hoe leid je iemand over de dansvloer, hoe volg je juist heel goed? Lijkt het je leuk om te leren samen een mooie dans uit te voeren? Dan is deze module wat voor jou! Je kunt je alleen en als duo opgeven.

Bekijk deze module

Gelukskunde

Zou jij een geluksexpert willen worden? Iemand die precies weet wat je kan doen om jezelf gelukkiger te voelen, maar ook om anderen gelukkiger te maken. Als dat zo is, dan wil ik je van harte uitnodigen om je in te schrijven voor de module “Gelukskunde”!

Bekijk deze module