Mavo

Onze mavo-opleiding (jij kent hem misschien als theoretische leerling van het vmbo) bereidt je tijdens je schooltijd goed voor op een vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs, niveau vier. Het mbo dus. En dit betekent dat er na vier jaar een wereld voor je open ligt: je kunt bijna geen beroep bedenken, of je kunt er straks met je mavo-diploma voor gaan! We zijn trots op onze goede slagingspercentages. In 2019 slaagde zelfs 98% van onze mavo-kandidaten voor het eindexamen. Hoor jij daar straks ook bij?

Vakken (en extra uitdagingen)

In de brugklas en in mavo 2 en 3 volgt bijna iedereen dezelfde vakken. Aan het eind van het tweede jaar kies je een mavomasterclass. Je kunt kiezen tussen ICT en Techniek, ondernemerschap of versterkt Engels. Jij kiest wat bij je past!

Extra examenvak

Aan het eind van de derde klas kies je de vakken waarin je examen gaat doen. Bovendien kun je in mavo 4 ook nog een extra examenvak kiezen, waardoor je je kansen op een goede doorstroming naar het MBO of de havo nog verder vergroot. Op deze manier houd je veel opties open en heb je toch genoeg te kiezen! Natuurlijk helpen we je bij het maken van de beroepskeuze die het beste bij jou past. Zo krijg je op het Marnix speciale lessen in loopbaanoriëntatie. Daarin denk je na over wat je wilt worden en hoe je dit kunt bereiken.

Tip: Tijdens je mavo-opleiding op het Marnix gaan we er regelmatig op uit. Een uitwisseling met een school in het buitenland, excursies en een stedenreis naar Berlijn.

Waarom de mavo op het Marnix?

  • Mavo Masterclasses (ICT & techniek, ondernemerschap, versterkt Engels)
  • Uitwisseling & stedenreis Berlijn
  • Goede aansluiting mbo en havo 4
  • Goede examenresultaten
Volg ons op social media