Huiswerkbegeleiding

Na een schooldag is het soms een hele opgave om het huiswerk goed georganiseerd te krijgen en te maken. Tijdens de lessen krijg je hierover informatie van de docenten. Zij leggen je tijdens de lessen uit hoe je de agenda kunt gebruiken en hoe je de lesstof kunt maken en leren. Zij helpen je goed op weg.

Een beetje extra hulp

Maar soms is extra hulp nodig, omdat de resultaten tegenvallen en het je niet lukt om alles zelfstandig voor elkaar te krijgen. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen hoe je al het werk het beste in kunt plannen en waarom het jou niet lukt om die Franse woordjes uit je hoofd te leren. Of misschien weet je niet hoe je die lastige teksten van geschiedenis op een handige manier kunt leren. Je kunt dan met je mentor overleggen of huiswerkbegeleiding op het Marnix College iets voor je is.

Voor leerlingen uit klas 1 en 2 is er de mogelijkheid in de studiezaal in het Juniorgebouw en voor klas 3, 4, 5 en 6 is dat in de studiezaal in het hoofdgebouw. De huiswerkbegeleiding wordt georganiseerd door twee onderwijsassistenten. Er zijn per groep minimaal 3 begeleiders aanwezig om je te helpen bij het maakwerk, het leren leren, het plannen, het overhoren etc. De huiswerkbegeleiding wordt georganiseerd van maandag t/m donderdag vanaf 13.40 tot 15.55. Er zijn hier geen kosten aan verbonden. 

Samen met jou, jouw mentor en je ouders/verzorgers overleggen we of jij een of meerdere keren per week gaat komen. Samen bespreken we hoelang jij gebruik gaat maken van onze hulp. Het doel van huiswerkbegeleiding is jouw zelfstandigheid en een mooie cijferlijst. 

We zien je komst graag tegemoet! 

Yvonne Koops (y.koops@marnixcollege.nl)
onderwijsassistent Juniorgebouw

Volg ons op social media