Huiswerkbegeleiding

Na een schooldag is het soms een hele opgave om het huiswerk goed georganiseerd te krijgen en te maken. Tijdens de lessen krijg je hierover informatie van de docenten. Zij leggen je tijdens hun lessen uit hoe je de agenda kunt gebruiken en hoe je de lesstof kunt maken en leren. Zij helpen je goed op weg.

Een beetje extra hulp

Maar soms is extra hulp nodig, omdat de resultaten tegenvallen en het je niet lukt om alles zelfstandig voor elkaar te krijgen. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen hoe je al het werk het beste in kunt plannen en waarom het jou niet lukt om die Franse woordjes uit je hoofd te leren. Of misschien weet je niet hoe je die lastige teksten van geschiedenis op een handige manier kunt leren.

Je kunt dan met jouw mentor overleggen of huiswerkbegeleiding op het Marnix College iets voor je is. Voor leerlingen uit klas 1 en 2 en voor leerlingen uit 3 mavo en 3 havo wordt huiswerkbegeleiding georganiseerd in groepen van ongeveer 15 leerlingen. Er zijn per groep steeds 3 begeleiders aanwezig om je te helpen bij het maakwerk, het leren leren, het plannen, het overhoren etc.

Huiswerkbegeleiding wordt georganiseerd van maandag t/m donderdag van 14:15 tot 16:00 uur. Voor brugklasleerlingen zijn hier geen kosten aan verbonden. Voor leerlingen uit klas 2 en 3 is dit respectievelijk € 50,-  en € 100,-- per maand.

Samen met jou, jouw mentor en je ouders/verzorgers overleggen we na drie maanden of jij zonder onze hulp verder kunt. Het doel van huiswerkbegeleiding is jouw zelfstandigheid en een mooie cijferlijst.

Ineke van Essen
Coördinator huiswerkbegeleiding

Volg ons op social media