Boeken

Het Marnix zorgt ervoor dat alle lesboeken en werkboeken aan het begin van het schooljaar netjes voor je klaar liggen. Je krijgt ze van ons in bruikleen en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Kosten

Momenteel zijn er voor je ouders of verzorgers  geen kosten verbonden aan de schoolboeken die je gebruikt. Boeken die jarenlang meegaan en door meerdere kinderen in jouw gezin gebruikt kunnen worden (denk aan een atlas of aan woordenboeken) komen nog wel voor rekening van jouw ouders of verzorgers.

Borg en eventuele extra kosten

Het Marnix heeft ervoor gekozen geen borg te heffen op de uitgeleende boeken. Eventuele ongebruikelijke schade aan de boeken wordt wel op jou of je ouders verhaald. Je mag in de meeste boeken die aan je worden uitgeleend niet schrijven, of het nu werkboeken zijn of tekstboeken. Doe je dat toch, dan krijgen je ouders of verzorgers een rekening ter hoogte van de vervangingswaarde toegestuurd. Lees daarom goed in welke boeken je wel of niet mag schrijven.

Werkboeken waar je niet in mag schrijven

Je krijgt niet alleen leerboeken, maar ook werkboeken. Daarin vind je allerlei opdrachten, die je alleen of samen met je klasgenoten uitvoert. Maar let op, sommige van deze werkboeken, herkenbaar aan de naamsticker aan de binnenzijde van de kaft, zijn eigendom van de school en mag je niet in schrijven. Aan het einde van het schooljaar lever je deze werkboeken namelijk weer in. 

Werkboeken waar je wel in mag schrijven

Een ander deel van de werkboeken is voor eenmalig gebruik en daarin mag je wel schrijven. Deze werkboeken hoef je aan het eind van het schooljaar natuurlijk niet in te leveren. De werkboeken die voor eenmalig gebruik uitgedeeld worden, hebben geen naamsticker aan de binnenzijde van de kaft.

Wanneer mag je je boeken ophalen?

Het Marnix zorgt ervoor dat alle lesboeken en werkboeken aan het begin van het schooljaar netjes voor je klaar liggen. Je moet ze nog wel even ophalen. Elk jaar publiceren wij een rooster waarin staat wanneer jij jouw boeken kunt komen ophalen. 

Meer informatie over onze boeken

Wil je meer weten over de leer- en werkboeken die op het Marnix worden gebruikt? Neem dan contact op met Jan-Martin Boer. Hij is conciërge in het Juniorgebouw en hij beheert ook het boekenfonds j.boer@marnixcollege.nl.