Saskia Maas

Ik sta al 28 jaar voor de klas waarvan ruim 26 jaar op het Marnix College en dat heeft een reden! Het Marnix is een fijne school om te werken, op een mooie locatie, met prettige leerlingen en leuke collega’s

Als puber had ik zeker niet de ambitie om het onderwijs in te gaan. Sterker nog, docent zijn leek me een nachtmerrie! Soms loopt het leven echter anders dan je had verwacht en toen ik mijzelf op een dag voor een klas bevond waar 30 brugklassers mij vol verwachting aankeken, was ik verkocht. Ik geef met veel plezier Frans hier op school. Een prachtige taal, maar niet per se het vak dat alle leerlingen makkelijk vinden. De uitdaging is het zoeken naar manieren om leerlingen toch “aan” te zetten en mee te krijgen. Ik kan enorm blij worden als een leerling bij wie het eerst niet zo wil lukken de slag te pakken krijgt en vol trots voldoendes begint te halen of zich op een andere positieve manier ontwikkelt. We kijken hier op school echt naar de leerling en proberen maatwerk te leveren omdat we zien dat dat werkt. Onze leerlingen zijn over het algemeen open en prettig en hoewel het hard werken is in het onderwijs geven deze jonge mensen mij elke dag weer energie.

Ik ben op het Marnix beland in een periode dat de banen in het onderwijs niet voor het oprapen lagen. Ik was blij hier aan de slag te kunnen! Omdat ik het zo naar mijn zin had ben ik al die jaren blijven hangen. Ik heb de school zien veranderen door de jaren heen, verbouwingen, onderwijsveranderingen, van alles is de revue gepasseerd maar wat altijd is gebleven is de structuur en de duidelijkheid. Initiatief wordt zeer gewaardeerd en we hebben een gemengd, enthousiast en gedreven docententeam. De sfeer op school is veilig en positief en leerlingen, ouders én (nieuwe) collega’s voelen zich gezien en gehoord. Bovendien is er veel te doen op school: reizen, cultuur, workshops, (docenten-)sport, feesten, uitwisselingen, toneel… Je hoeft je hier als medewerker en leerling niet te vervelen want er is altijd iets te vinden wat bij je past. Kortom, op het Marnix leer je jezelf, de ander én de wereld kennen.

Terug naar vacatures