Henk-Jan van Mierlo

Economie is een vak dat vooral buiten het klaslokaal gebeurt. Ik probeer in mijn lessen dan ook altijd op zoek te gaan naar actuele voorbeelden die de leerlingen in de praktijk tegengekomen kunnen zijn. Vaak is dit een krantenbericht, reclame of een nieuwsitem. Juist de koppeling met de praktijk en de actualiteit maakt het een leuk vak om te geven.

Het Marnix College is een grote school die goed bekend staat in de omgeving. Dat was zo in de tijd dat ik er zelf als leerling rondliep en dat is nu nog steeds zo. Het Marnix staat voor goed onderwijs met een “no-nonsense” insteek. Gewoon goede lessen. Dat sprak mij erg aan en daarvoor heb ik gekozen voor het Marnix College. Dit is ook één van de manieren waarop we ons als school onderscheiden van de andere scholen. Ondanks de grootte van de school voelde ik me hier gelijk thuis en vooral welkom. Er wordt veel rekening met je gehouden als nieuwe collega, je krijgt alle tijd om goed te landen. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld een heel divers intern scholingsaanbod.

Het leuke van het Marnix zijn de vele buitenschoolse activiteiten die er georganiseerd worden. Voor leerlingen maar óók voor het personeel. Kortom, het Marnix College is een school waar ik me direct thuis ben gaan voelen, dat oog heeft voor het personeel en waar leerlingen graag naar toe gaan!

Terug naar vacatures