Take a Step!

Waar sta je nu, waar wil je heen?

 

‘Take a Step!’ is een fantastisch traject voor leerlingen vanaf het derde jaar die weer de regie terug willen krijgen. 

Hoe gaat het met jou? Nu en de afgelopen tijd? Kon je jezelf een beetje redden of kwam je jezelf tegen? Ben je nog gemotiveerd voor school? En hoe zie jij de komende tijd tegemoet? Vol zelfvertrouwen of zou je daar wel wat meer van kunnen gebruiken?
 
Speciaal voor leerlingen uit de 3e, 4e, 5e en 6e klas (mavo/havo/vwo) start er op het Marnix College een leuk en leerzaam traject. Het traject is bedoeld voor leerlingen die een stap willen maken in hun (persoonlijke) ontwikkeling en die behoefte hebben aan intensievere begeleiding dan de mentor kan bieden.
 
Wil jij weten of dit traject iets voor jou is? Neem de volgende vragen door. Als je één of meerdere vragen herkent, dan past dit traject bij jou!
  • Waar doe ik het voor? Mijn motivatie is heel laag.
  • Hoe kan ik vol zelfvertrouwen naar de toekomst kijken?
  • Hoe stop ik met het vele piekeren?
  • Ik zou beter willen zijn in sociaal contact, maar hoe doe ik dat?
  • Hoe leer ik om weer zelf te regie te pakken over mijn leven?
  • Ik ben snel afgeleid, kan ik hier iets aan doen?
  • Hoe ga ik om met teleurstellingen, of andere emoties die ik de laatste tijd voel?
  • Ik vind het lastig om mijn grenzen aan te geven. Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?
  • Hoe maak ik de juiste keuze?
Het traject duurt acht weken en is een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele (online) coaching. Doordat er in groepsverband wordt gewerkt, leer je van elkaar en zie je dat je niet de enige bent die tegen dingen aanloopt.
Binnen het project is er plek voor 8-12 leerlingen. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagmiddag en op een locatie buiten school. We beginnen na de voorjaarsvakantie.
 
Dit project wordt begeleid door twee ervaren coaches. Door middel van oefeningen, tips en gesprekken, maak je stappen in jouw eigen (persoonlijke) ontwikkeling. 
 
Na dit traject heb je de tools in handen om zelf weer de regie op je leven te pakken en ga je de toekomst met vertrouwen tegemoet. Je kan je hier opgeven om deel te nemen aan dit traject.
Natuurlijk is het wel belangrijk dat je jouw deelname bespreekt met je mentor en je ouders. De kosten worden door school gedragen. Deadline voor inschrijven is maandag 4 maart.
Wil je liever eerst meer informatie of twijfel je over deelnemen? Stuur dan een mailtje naar takeastep@marnixcollege.nl.

Wat vonden leerlingen die eerder meededen aan Take a Step! Van dit traject?

Donna, een oud-deelnemer schreef over haar ervaring bij Take a Step!: “Door Take a Step! ben ik erachter gekomen wat de oorsprong is van mijn problemen. En het lijkt misschien eng om dingen te delen met andere leerlingen en de coaches, maar eigenlijk was dit juist heel fijn! Want je ziet dat je niet de enige bent die met dingen zit en je kan elkaar helpen.”

Jade wil tegen alle leerlingen zeggen: “Wees moedig en denk er niet bij na, maar meld je gewoon aan! Want als je in je comfortzone blijft, zal je nooit verder uitbloeien. Ik ben er trots op dat ik de stap heb gezet en op wat ik geleerd heb bij Take a Step! Denk maar zo: het kan je uiteindelijk alleen maar helpen!”