Uitslag Wiskunde escape box

Hieronder volgt de uitslag van de wiscape box, een Marnix wiskunde puzzel die je kon kraken tijdens en na het Open Thuis Marnix College.

Leerlingen van wel 18 basisscholen uit de regio hebben deze puzzel gemaakt en ingestuurd. Dank voor jullie deelname! De meeste vragen leverden niet veel problemen op. De laatste 2 vragen waren toch iets lastiger. Vraag 9 was een echte instinker: op de onderste regel zag je wel twee hartenschijfjes. En op die onderste regel stond maar een enkele klomp! De laatste vraag, het getal op de Marnix-kubus, leverde bij goed vouwen drie zevens op, naast elkaar, dus het getal 777 was het enige goede antwoord!

De juiste antwoorden zijn:
Vraag 1: 0
Vraag 2: 19
Vraag 3: 33
Vraag 4: 1
Vraag 5: 11
Vraag 6: 34
Vraag 7: 85
Vraag 8: 25
Vraag 9: 25
Vraag 10: 777

Totaal: 1010  

Onder de goede inzenders hebben we moeten loten. Voor de 1e plek is er een echte Marnix College quality hoodie beschikbaar: De 2e, 3e  en 4e plek hebben een origineel rood Marnix kookschort gescoord. In verband met de privacy-regelgeving kunnen we de namen van de winnaars niet op deze website bekendmaken. De winnaars, en alle inzenders, krijgen deze week, vanaf maandag 21 februari, een Marnix pen en geodriehoek op school afgeleverd.

Niet gewonnen, wel op gehoopt? Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor groep 6 en groep 7 leerlingen: volgend schooljaar kun je tijdens de Open dag 5 verschillende wiscape boxen kraken op het Marnix College! We zien je graag terug. Tot dan!