Scholen gelukkig weer open vanaf maandag 10 januari

Beste leerlingen en ouders/verzorgers, 

Allereerst een heel goed 2022 gewenst. Wij hopen dat we een gezond jaar zullen hebben, waarin we met veel plezier en energie naar school kunnen gaan en waarin de coronapandemie ons minder zal beperken dan in 2021.

De overheid heeft besloten dat we vanaf maandag 10 januari weer volledig open mogen. Dit vinden wij heel goed nieuws en we zullen dan ook op 10 januari volgens rooster alle leerlingen graag weer ontvangen. Dat betekent dat het volledige programma (inclusief geplande toetsen) in de komende week gewoon door gaat. 

De basisregels blijven nog steeds gelden in de school. Wij vragen nadrukkelijk aandacht voor de regel om mondkapjes te dragen meteen bij binnenkomst in de school en bij het lopen door de gangen. Leerlingen hebben de neiging hier slordig mee om te gaan en dat is niet de bedoeling. Daarnaast is het twee keer per week preventief testen weer benadrukt. Zelftesten zijn af te halen bij de conciërges en ruim voorradig! Wij willen heel graag dat de school open kan blijven en daar kan iedereen een bijdrage aan leveren. 

De meest recente regels rond testen en quarantaine zijn te vinden via deze link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19. 

Geniet van de laatste dagen van de vakantie en tot maandag 10 januari. 

Met vriendelijke groet, 

Josephie Brefeld en Annemieke Teule
Directie Marnix College