Mondkapjes direct na de herfstvakantie

Ook voor het onderwijs geldt dat het dragen van mondkapjes verplicht wordt. Wij merken dat medewerkers, leerlingen en ouders behoefte hebben aan de duidelijkheid die de verplichting geeft en wij gaan daar naar handelen vanaf de herfstvakantie.   

Medewerkers en leerlingen worden geacht na de herfstvakantie op school een mondkapje te dragen bij het binnenkomen/verlaten van de gebouwen en tijdens leswisselingen. Tijdens de lessen hoeft het niet, tenzij er sprake is van praktijklessen waar de docent met het oog op de veiligheid soms geen anderhalve meter afstand kan houden.  Wij spreken alle leerlingen actief aan op het dragen van de mondkapjes. Ook laten wij met behulp van stickers zien dat het dragen van mondkapjes de bedoeling is. Wij verwachten dat leerlingen zelf mondkapjes bij zich hebben.   

Wij vertrouwen er op dat de landelijke verplichting in combinatie met ons actieve aanspreken voldoende is om er voor te zorgen dat de mondkapjes door ieder gedragen gaan worden. Als de ervaring leert dat dat niet het geval is, zijn wij genoodzaakt de maatregel strenger te handhaven. Wij zijn in gesprek met onze medezeggenschapsraad over de wijze waarop we dat dan zullen gaan doen.

Volg ons op social media