Mavo 4 Berlijnreis 2018

Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 november 2018 brachten de leerlingen van Mavo 4 een bezoek aan Berlijn.

Na een lange rit, inclusief een stop bij de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn, arriveerden we woensdag aan het eind van de middag bij hotel Kolumbus in Berlijn. ’s Avonds hebben we met het openbaar vervoer de stad verkend, waarbij we o.a. een bezoek hebben gebracht aan de Reichstag, de Brandenburger Tor en de Hackescher Markt. 

Op donderdag hebben we een stadsrondrit gemaakt waarbij we verschillende bezienswaardigheden gezien hebben zoals de overblijfselen van de Berlijnse Muur (East Side Gallery), Checkpoint Charlie en de Gedenkstätte in de Bernauer Straβe, waar nog een stuk originele Berlijnse Muur staat en waar een uitkijkpunt is, zodat de leerlingen een goed beeld van de situatie konden krijgen. Daarna hebben we vrije tijd gehad bij de Potsdamer Platz, waar er dus ook tijd was om te shoppen. In de middag hebben we een bezoek gebracht aan het Holocaust Monument. Gedineerd hebben we in de stad.

Op vrijdag hebben we een bezoek gebracht aan voormalig concentratiekamp Sachsenhausen, waar meneer Pongers en meneer Stevens zelf de rondleiding voor de groep verzorgd hebben. Wat een indrukwekkende plek is dat. In de middag en avond was er vrije tijd, rond 20.00 uur hebben we met z’n allen afgesloten in een restaurant/bar om vervolgens om 01.00 uur vanuit Berlijn weer naar Ede te vertrekken. 

Een drukke, leuke en indrukwekkende reis hebben we achter de rug. Berlijn is zeker een stad om nog eens vaker te bezoeken!

 

Berlijn
Volg ons op social media