Klas 4 Chinese Taal en Cultuur in het teken van Het leven van Boeddha

De jaarlijkse buitenschoolse activiteit van klas T4 8 Chinese taal en cultuur stond dit jaar in het teken van het Boeddhisme. Eerst bezochten de leerlingen de tentoonstelling Het leven van Boeddha in de Nieuwe Kerk in Amsterdam: een tentoonstelling over het leven van Siddharta Gautama, ofwel Boeddha. Daarna op bezoek bij nonnen van het Boeddhistisch klooster Longquan Tempel van Groot Mededogen  in Utrecht.

Bij de tentoonstelling leidde een gids de leerlingen rond langs de verschillende levensfases van de Boeddha aan de hand van een zeldzame combinatie van eeuwenoude en hedendaagse kunst. In het Boeddhistisch klooster Longquan Tempel van Groot Mededogen in Utrecht kwam de praktische kant van het Boeddhisme juist naar voren. De leerlingen maakten kennis met walking meditation en een Chinese theeceremonie.

Het bezoek aan het klooster werd afgesloten met het eten van Chinese traditionele hapjes, klaargemaakt door vrijwilligers van het klooster.

Op deze manier kregen de leerlingen een indruk van de Boeddhistische leer, Boeddhistische gebruiken en daarmee ook een beetje van de Chinees/Aziatische cultuur. 

 

Volg ons op social media