Erasmus+ project impressie

Afgelopen week was de laatste project bijeenkomst van het Erasmus+ project ‘Welcoming diversity at school’. Deze keer kwamen de deelnemers naar het Marnix College in Ede.

Leerlingen en docenten uit Duitsland, Denemarken, Portugal, Spanje en Italië werkten samen met de leerlingen van het Marnix College aan verschillende opdrachten en presentaties waarmee het project zijn finale kreeg op woensdag met een debat met politici die kandidaat waren voor het Europees parlement. 

Hiervoor hadden de leerlingen een mind-map gemaakt die zij op het schoolplein van de school schreven. Ook werkten zij aan het beschrijven van T-shirts met doelen die zij belangrijk vinden om aan te werken zodat diversiteit op scholen in de Europese Unie bereikt gaat worden. Tenslotte schreven zij een speech met hun Europese droom. Deze speech werd op woensdagmiddag 22 mei aan de politici van Groen Links, D’66 en het CDA voorgelezen voor het debat dat de leerlingen voerden met deze politici.

Donderdag 23 mei werd Amsterdam bezocht (Anne Frank huis en Madame Tussauds) en op vrijdag werd de week afgesloten met ‘Pitch and Putt’ plus een gezamenlijke maaltijd in een pannenkoekenrestaurant.

 

Volg ons op social media