De verslavende digitale wereld

Verdwijnen jongeren onmiddellijk in het gamen als zij thuiskomen en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Zijn jongeren  voortdurend met hun smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn Fortnite, Overwatch, Minecraft, Instagram, of Snapchat belangrijker dan sporten, of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media? Of leidt hun schoolwerk onder smartphonegebruik?

De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Maar zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder of docent? Hoe kom je erover in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken? En hoe kun je als jongere zelf voorkomen dat je leven volledig bepaald wordt door social media en gaming?

De Ouderraad van het Marnix College organiseert op 22 november een thema-avond in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van jongeren en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag! Ouders, docenten en leerlingen van het Marnix College zijn van harte uitgenodigd. U kunt zich nog aanmelden tot 14 november. Zie voor meer informatie het mailbericht wat u op 29 of 30 oktober heeft ontvangen.

 

digitale verslaving
Volg ons op social media