Aanpassing quarantaineregels

Tijdens de persconferentie die premier Rutte en minister Kuipers gisteravond gegeven hebben, werd duidelijk dat de quarantaineregels met onmiddellijke ingang veranderen.
Voortaan geldt dat leerlingen die in contact geweest zijn met een met covid-19 besmet persoon niet in quarantaine hoeven. Leerlingen die positief getest zijn of klachten hebben die op corona wijzen, blijven thuis.

Voor onze medewerkers gelden de quarantaineregels voor volwassenen. Zij hoeven niet in quarantaine als zij in de afgelopen 8 weken positief getest zijn en geen klachten hebben, of meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebben gehad en geen klachten hebben. Als ze wel wat klachten hebben, maar een negatieve zelftest, kunnen zij eveneens naar school komen.

We hopen dat deze wijzigingen een eind maken aan de enorme lesuitval dat we in de afgelopen dagen gezien hebben doordat leerlingen en docenten uit voorzorg thuis zaten. 

Testen blijft belangrijk. Onze conciërges hebben een flinke voorraad zelftesten, dus wie die doen wil, kan er bij de conciërges een paar afhalen.