Jiu Jitsu

Wat: Jiu Jitsu
Voor wie: iedereen
Wanneer: periode 1: 15 september t/m 24 november
Inschrijven: je ontvangt een uitnodiging via de ELO-berichten in Magister.
Maximaal aantal deelnemers: 25
Door wie: Ward Westerhof & Mariska Krul

Altijd al willen leren vechten als een Sam​​oerai?

Je verdedigen tegen verschillende wapens, door juist te leren vechten met verschillende wapens. Het opkomen voor jezelf zonder agressie, door het overweg gaan met intimidatie en agressie. Dit omschrijft kort de wijze waarop deze Ju-Jitsu module gebruikt gaat worden.

Wat bieden we aan?

Deze module maakt gebruik van de Samoerai code Bushido, waardoor het voor iedereen toepasbaar is op je eigen manier. Door met de basis van de Bushido code te werken en samen te werken om te leren vechten als een echte Samoerai, kan juist iedereen werken aan het ontwikkelen van het zelfvertrouwen. Voor jezelf de juiste voorwaarden scheppen en proberen jezelf de juiste inzichten te geven door met anderen als Samoerai te leren vechten is een leerzame en leuke ervaring! Leuk om te gaan doen, omdat het ook net iets anders is dan je wellicht al weet van zelfverdediging of gevechtssporten buiten het Marnix College om.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de eerste Marnix-uren ga je de basisprincipes goed inoefenen en zullen we regelmatig herhalen. We doen dan simpele oefeningen zoals houdingen (Kamae) en verplaatsingen (Sokutai dosa) met en zonder wapens. De wapens die gebruikt gaan worden zijn de Jo (stok) en de Shugi (korte stok). Deze basisoefeningen gebruiken we daarna, om bijvoorbeeld de beweging van een aanval en verdediging te leren uitvoeren. Denk daarbij aan het doen van slagen, klemmen en worpen. Dit doen we eerst individueel, maar daarna ook met je medeleerlingen.