ICT in het onderwijs

ICT in het onderwijs is voor jou waarschijnlijk heel normaal, daar denk je vast niet eens over na. Tegelijkertijd is dat is niet altijd zo geweest. Intussen zijn veel scholen erachter gekomen dat goed onderwijs in combinatie met ICT van wezenlijk belang is om actief mee te doen in de maatschappij van de toekomst. Daarom leren we je nieuwe IT vaardigheden, die in de toekomst onmisbaar zijn en die passen bij de tijd waarin je leeft.

Leren gaat makkelijker met ICT

Op het Marnix willen we leerlingen, door middel van het gebruik van (nieuwe) technologieën in het onderwijs, aanmoedigen om efficiënter en met meer motivatie te leren. We kunnen door ICT beter op de leerbehoeften van onze leerlingen inspelen, met persoonlijke aandacht en veel mogelijkheden om op een leuke manier (zelfstandig) te leren. Met behulp van ICT zijn we in staat om nog beter en sneller aan te sluiten op de actualiteiten van de dag en de belevingswereld van onze leerlingen. We maken met ICT een omgeving waarin je zo goed mogelijk voorbereid wordt op de toekomst.

Mediawijsheid

Wij willen je leren bewust om te gaan met digitale informatie en sociale media. Dat doen we door in de onderbouw elke leerling het vak mediawijsheid te laten volgen. Zo bereiden we je goed voor op de wereld van morgen. Is alles wel waar wat je op internet vindt en leest? Hoe bescherm en begrens ik mezelf online? Hoe worden media gebruikt om mensen te beïnvloeden?