Excursies en reizen

Op het Marnix trek je er samen met je klasgenoten regelmatig op uit. Excursies en reizen zijn een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Ga bijvoorbeeld mee met onze zeilweken of kijk je ogen uit tijdens bezoeken aan bedrijven en musea. En pak je koffers maar vast, want tijdens je schooltijd op het Marnix ga je ook op schoolreis, bijvoorbeeld naar Berlijn, Parijs, Rome of Toscane. Of wat dacht je van een survival in de Belgische Ardennen of een skireis met school in de voorjaarsvakantie? Lees welke reizen er bij welk schooltype worden aangeboden.

Mavo

Tijdens je schooltijd op de mavo ga je op verschillende vakexcursie. Daarnaast ga je in mavo 2 met je klas op werkweek naar het zeilpaviljoen in Langweer. In mavo 3 gaan we internationaal, je kunt dan op uitwisseling met een school in Frankrijk. In de laatste klas van de mavo ga je op stedenreis naar Berlijn.

Havo

Naast de vanzelfsprekende excursies die horen bij je vakkenpakket op de middelbare school, ga je in havo 2 op werkweek naar het zeilpaviljoen in Langweer. Tijdens je jaar in havo 3 mag je de Duitse en Franse taalvaardigheden inzetten, want je kunt op uitwisseling naar o.a. Laatzen en Hermannsburg in Duitsland en Nontron in Frankrijk. In leerjaar vier ga je op excursie naar Parijs, Londen of een rondreis door België.

Atheneum

Wanneer je het Atheneum volgt, ga je voor verschillende vakken op excursie. Net als alle andere klassen ga je in Atheneum 2 op werkweek naar het zeilpaviljoen in Langweer. In Atheneum 5 ga je nog verder weg, dan ga je op excursie naar Toscane of Barcelona.

Gymnasium

Als Gymnasiast bezoek je samen met je klas musea in Amsterdam en Nijmegen. Ook ga je op excursie naar Xanten. In jaar 2 van het Gymnasium bezoeken jullie Keulen en een museum in Leiden. Maar ook de Provence mag niet ontbreken, hier ga je naar toe in Gymnasium 3. In jaar 4 maken we het gezellig in Heerlen en Maastricht. Het laatste jaar van jouw tijd op het Marnix sluiten we af met een reis naar het historische Rome.

Volg ons op social media