Excursies en reizen

Op het Marnix trek je er samen met je klasgenoten regelmatig op uit. Excursies en reizen zijn een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Kijk je ogen uit tijdens bezoeken aan bedrijven en musea. En pak je koffers maar vast, want tijdens je schooltijd op het Marnix ga je ook op schoolreis, bijvoorbeeld naar Berlijn, Parijs, Rome of Toscane. Of wat dacht je van een survival in de Belgische Ardennen of een skireis met school in de voorjaarsvakantie? Lees welke reizen er bij welk schooltype worden aangeboden.

Mavo

Tijdens je schooltijd op de mavo ga je op verschillende vakexcursies. Daarnaast ga je in mavo 2 met je klas op werkweek naar Wekerom. In mavo 3 kan je kiezen voor een uitwisseling met een school in Frankrijk. In de laatste klas van de mavo ga je op stedenreis naar Berlijn.

Havo

Naast de vanzelfsprekende excursies die horen bij je vakkenpakket op de middelbare school, ga je in havo 2 op werkweek naar Wekerom. Tijdens je jaar in havo 3 kan je kiezen voor een uitwisseling met een school in Frankrijk. In leerjaar vier ga je op excursie naar Parijs, Londen of een rondreis door België.

Atheneum

Wanneer je het atheneum volgt, ga je voor verschillende vakken op excursie. Net als alle andere klassen ga je in atheneum 2 op werkweek naar Wekerom. En ook in atheneum 3 kan je kiezen voor een uitwisseling met een school in Frankrijk. In atheneum 5 zijn er reizen met een actief of cultureel karakter naar verschillende Europese steden en de Ardennen.

Gymnasium

Als gymnasiast bezoek je bijna elk jaar wel een locatie waar je iets van de Oudheid kunt terugvinden. In de eerste klas ga je naar Leiden om het Rijksmuseum van Oudheden te bezoeken. In klas twee en drie ga je naar Keulen of Xanten. Om je in de onderbouw ook al echt oude Romeinse bouwwerken te laten zien, ga je een paar dagen naar de Provence. In de bovenbouw proberen we je wat meer receptie van de Oudheid te laten zien en bezoeken we Nijmegen of Amsterdam. Als klap op de vuurpijl staat er in klas vier of vijf de grootste reis gepland: Rome! Deze reis mag je niet missen als gymnasiast: eindelijk zie je het Forum Romanum, het Colosseum en vele andere Oudheidkundige plekken in het echt!