Brugklasboekenclub

Wat: Brugklasboekenclub
Voor wie: Alle leerlingen uit klas 1
Wanneer: periode 2 en 3
Inschrijven: je ontvangt een uitnodiging via Outlook-mail (schoolmail)
Maximaal aantal deelnemers: 10
Door wie: Joke Brasser

Ben jij zo’n lezer die helemaal opgaat in een boek, en is je grootste probleem wat er nog meer te lezen valt? Hoe vind je het volgende fijne leesboek? Of snap je niet wat er nou zo leuk kan zijn aan het lezen van een boek? Heb je juist moeite om aan een boek te beginnen en het lezen vol te houden? In beide gevallen ben je van harte welkom bij de brugklasboekenclub.

Wekelijks praten we over een boek dat we allemaal gaan lezen. Het boek kiezen we samen en je krijgt van het Marnix een eigen exemplaar cadeau. Met thee een koekjes erbij praten we over wat we lezen: wat we mooi vinden en wat we moeilijk vinden. We zullen in zes weken een boek uitlezen. We werken met leesdoelen die we afstemmen op het rooster van alle deelnemers.

Je leert medeleerlingen kennen en je leert jezelf als lezer beter kennen door te praten over wat je leest en te vertellen wat jij ervan vond. Naast het boek dat we samen lezen komen genres, schrijvers en andere boeken ook aan bod. Je ontdekt dus bij de boekenclub wat jouw leesprofiel is en welke boeken daarbij passen. Je kunt dit boek ook gebruiken voor jouw opdrachten bij Nederlands.

Wat krijg je?

  • Een eigen exemplaar van het boekenclubboek (we maken samen een keuze)
  • Wekelijks boekgesprek met medelezers, thee en koekjes
  • Tips van genres en schrijvers die bij jouw leesvoorkeuren passen
  • Je wordt een betere lezer: Je ontwikkelt je leesvaardigheid en woordenschat door samen over een boek te praten en te leren je gedachten helder te formuleren
  • En je leert medeleerlingen uit andere klassen kennen

Alle brugklassers zijn welkom. Voor lezers met leesproblemen (bijv. dyslexie) is meedoen met een luisterboek ook een optie. Je krijgt dan ook een papieren boek, zodat je het luisteren en lezen eventueel kunt afwisselen.