Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Afsluiting gymnasium brugklasmodule Chinese taal en cultuur


Afsluiting gymnasium brugklasmodule Chinese taal en cultuur


Voor de leerlingen van G1a zit het module onderwijs er dit schooljaar op: de vierde en laatste gymnasiummodule was een module Chinese taal en cultuur. Deze module gaf de brugklas gymnasiast kans zijn of haar kennis over de Chinese taal en cultuur te verbreden en te verdiepen. Niet onbelangrijk, want leerlingen mogen namelijk in de vierde klas het vak Chinees kiezen als keuzevak.


De module bestond uit twee maanden lang drie uur per week een combinatie van Chinese taal en cultuur: het leren van een aantal Chinese woorden en zinnen om een kort simpel gesprekje te kunnen voeren, eenvoudige Chinese karakters schrijven en het maken van een drakenkop. De draak is immers het nationale symbool van China.

 

Dit schooljaar hebben zij zich verdiept in de specifieke kleuren en andere kenmerken van een Chinese draak, de verschillen tussen een Chinese draak en een Westerse draak en in de betekenis van de Chinese draak in de Chinese cultuur. Tot slot maakten zij tijdens de lessen van een simpele kartonnen doos een driedimensionale drakenkop waarbij zij in hun ontwerp de verschillende kenmerken en kleuren van de Chinese draak moesten toepassen.

 

Klik voor foto's op onderstaande afbeelding.