Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Project Cross Your Borders


De derde klassen mavo, havo en vwo van het Marnix College hebben de afgelopen week deelgenomen aan Cross Your Borders en het microkredietproject. Tijdens dit vijfdaagse project stond de mondiale onrechtvaardigheid centraal. Doel was om leerlingen bewust te maken van de onrecht in de wereld en hiertegen in actie te komen.

 

De leerlingen zijn het project gestart met een filmquiz. Daarna zijn de leerlingen in groepen aan de slag gegaan met het onderzoeken van het belangrijkste ontwikkelingsprobleem van hun toebedeelde land. Uiteindelijk werden deze problemen gedeeld in creatieve presentaties. Ook hebben de leerlingen interculturele workshops als hennatekenen, salsadansen en djembé gevolgd. Op woensdag hebben de leerlingen een presentatie gegeven over hun land. Hierin werden de ontwikkelingsproblemen besproken en werden verbanden met het leven in Nederland gelegd.

 

Op donderdag en vrijdag hebben de leerlingen tijdens het microkredietproject hun eigen bedrijf opgericht. Nadat het bedrijfsplan geschreven was, hebben de leerlingen op donderdagmiddag en vrijdagochtend veel geld opgehaald in verschillende plekken in de gemeente Ede. Zo werden er vele verschillende etenswaren verkocht en zijn er ook met klusjes als grasmaaien, auto’s wassen en honden uitlaten de nodige euro’s verdiend. Uiteindelijk is het project op vrijdagmiddag feestelijk afgesloten. Hier zijn de winnende groepjes en het verdiende totaalbedrag bekend gemaakt. Dit is ruim 1600 euro: een resultaat om trots op te zijn!

 

 

Klik hier voor foto’s.