Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Uitwisseling Nontron Frankrijk (vervolg)


Donderdag 11 mei
De dag begon rustig. De meeste leerlingen kwamen rond acht uur op school en overbrugden het eerste uur met gezelschapsspelletjes. Iets over negenen vertrokken we met een druilerige motregen richting de grotten van Villars. Het eerste deel van dit uitstapje deden we bovengronds. Wij maakten kennis met een prehistorische manier van jagen. Niet verwonderlijk dat meneer Boekhorst hier het beste in was.
Daarna gingen we de grotten in waar een rijke verzameling van stalagmieten en stalactieten ons ten deel viel. De combinatie van dit natuurverschijnsel en een aantal prehistorische grotschilderingen maakt de grotten van Villars zo bijzonder.
Na een gezamenlijke lunch togen de twee bussen naar Brantôme. Dat was het startpunt van een 12 kilometer lange kanotocht. Voor de meesten een heerlijk relaxt tochtje, voor enkelen een ware beproeving. Vijf kano’s bleven langzaam maar zeker steeds verder achter. Al waren de vaardigheden niet zo goed, uiteindelijk hebben deze kano’s met veel samenwerking en doorzettingsvermogen een bizarre tocht in vijf uur afgelegd. Gelukkig op tijd weer thuis voor het diner en de wedstrijd van Ajax. Eind goed, al goed.

 

Vrijdag 12 mei
De vertrekdag. Na een hartelijk afscheid vertrokken we voor een busreis van meer dan 13 uur. De sfeer in de bus en tijdens ons verblijf in Nontron was geweldig! We verheugen ons op het tegenbezoek van de Fransen over vier weken.

 

Klik hier voor foto's.