Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Meeting in Bologna (Italië)


De afgevaardigden van het Marnix College hebben afgelopen maandag 20 maart een geweldige start gemaakt met het geven van hun presentatie over de mogelijkheden en problemen voor jongeren om werk te vinden in hun eigen regio als ook in het buitenland.

Op dezelfde dag werkte men, samen met alle andere deelnemers uit Italië, Duitsland en Polen, aan vragen die vandaag (woensdag 22 maart) zijn gesteld aan een afgevaardigde die voor de Italiaanse regering in Brussel werkt. Daarin gingen de leerlingen dieper in op de problemen die men nu ervaart in de Europese Unie t.a.v. de arbeidsmigratie en vele vluchtelingen die de laatste jaren naar Europa zijn gekomen. Op de meeste vragen kreeg men antwoord van de afgevaardigde.

Naast interviews en discussies is er ook tijd om te genieten van het mooie weer hier in Bologna en maken de leerlingen culturele uitstapjes zoals gisteren naar de stad Siena.

Deze mooie stad met zijn rijke culturele verleden was zeker een bezoek waard.

De komende dagen wordt nog een bezoek gebracht aan een museum over het industrieel erfgoed van de stad Bologna en het museum over de filmindustrie in deze stad,

Afgesloten wordt komende vrijdag met een gezamenlijk diner waarna op zaterdag 25 maart de terugreis plaats zal vinden.

Klik hier voor foto’s.

 

Maarten Fooy,

coördinator internationalisering