Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Sint op het Marnix


Op 5 december heeft Sinterklaas ook even tijd gemaakt om bij het Marnix College langs te gaan, samen met twee van zijn beste Pieten. 's Ochtends werd er nog les gegeven, maar de Sint en zijn Pieten waren niet te stuiten in hun enthousiasme dus liepen zij vast door de school. Ze strooiden in het rond met snoepgoed, grapjes en dansmoves en wisten zo in de ochtend al goed de sfeer erin te brengen.
Na de pauze vierden alle brugklassers met hun mentor Sinterklaas, meestal met surprises, maar soms ook met een dobbelspel. Er zijn weer hele kunstige creaties in elkaar gezet en we hebben taalkundige pareltjes van gedichten mogen aanhoren. Ook hier waren er natuurlijk veel pepernoten, maar ook overheerlijke chocoladeletters en voor iedereen een beker chocolademelk.
Om 12.30 uur begon in de aula dan eindelijk het spektakel waar de Sint en Pieten op hadden gewacht. De verkiezing van de meest veelbelovende toekomstige Pieten. Van elke klas waren er twee leerlingen die werden bestookt met stellingen die waar of niet waar konden zijn. Hun klasgenoten mochten met behulp van rode en groene kaartjes aangeven wat zij dachten, maar de uiteindelijke keuzes waren aan de afgevaardigden. Als een vraag goed was beantwoord mochten zij nog proberen een spekje in elkaars mond te gooien voor de puntenverdubbelaar. Dat lukte bewonderenswaardig vaak!
Aan het eind van deze spannende strijd, waarin zowel intelligentie als sportieve vaardigheden en presteren onder druk werden getest, werd klas t1u toch wel als absolute winnaar verkozen, op de voet gevolgd door t1t (2e) en b1e (3e). T1u ging er vandoor met een prachtig 'Sinterkegelspel' en natuurlijk de eeuwige roem.

Voor foto's klik hier.