Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

1st Inter scholarly session/EYP model


Afgelopen donderdag, 10 maart, organiseerde het Engelstalige debatteam van het Marnix College een debat dag voor leerlingen van scholen uit ons TVWO-regionetwerk. Het debatteam heeft maanden gewerkt aan een dagprogramma met als doel het kennismaken met debatteren op het niveau van het European Youth Parliament en Model United Nations.
Om 8.15 waren de meeste delegaties gearriveerd en begon de dag met een algemene teambuilding. Vervolgens gingen de delegaties in aparte commissies verder met teambuilding-activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Na de koffiepauze werd het tijd om de resoluties voor te bereiden. Er werden openingsspeeches en verdedigingsspeeches geschreven over thema’s als bijvoorbeeld: energie, onderwijs en oorlog.
Na de lunch werd het ‘model EYP’ officieel geopend in een korte ceremonie. De rector: dhr. Leo Spelt benadrukte in zijn ‘keynote’ speech het belang van samenwerking. Na het Europese volkslied werden kort de regels toegelicht en begon de behandeling van de eerste resolutie.
Na de behandeling van nog 4 resoluties werd het tijd voor de officiële afsluiting van het middagprogramma.
Het debatteam heeft samen met hun begeleider mevrouw Karen Hendrickx een topdag verzorgd en zij mogen dan ook oprecht trots zijn op het grote succes!

 

Voor foto's klik hier