Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Landelijke finales van het hockeytoernooi


Het is 7 uur in de ochtend op de parkeerplaats bij het Marnix College.

Opgewekte, gespannen en blije gezichten zien we bij het vertrek. Vandaag zijn de landelijke finales van het hockeytoernooi in Amstelveen! Met 3 categorieën hebben we ons weten te plaatsen voor dit toernooi, te weten; Meisjes Jong, Meisjes Oud en Jongens Oud!

De verwachtingen zijn hoog gespannen, want de hockeytop uit Ede en Wageningen zit op het Marnix. We vertrekken vroeg vanuit Ede en rijden zonder files naar Amstelveen waar Jongens Oud speelt in HIC en Meisjes Jong en Oud spelen rondom het Wagener stadion.

De eerste wedstrijden beginnen om 9 uur. Meisjes Jong moet flink aan de bak en heeft voor 11 uur al 3 wedstrijden gespeeld. Ondanks hun fantastische inzet lukt het niet om een wedstrijd te winnen. Maar het feit dat we met bijna een compleet brugklasteam in de finales staan, is al een prestatie van ongekende klasse. De laatste wedstrijd om de 4e plek in de poule wordt gewonnen met 3-0. Wat een fantastische prestatie. Ook nog een woord van dank aan Marieke die haar team geweldig heeft gecoacht!

Meisjes Oud gaat rustig van start onder de bezielende leiding van onze conciërge Stefan Boere. De eerste wedstrijd wordt met 1-0 gewonnen. De motor van het team komt langzaam op gang en na wat bemoedigende woorden van Stefan weten de meiden dat ze de komende wedstrijden flink zullen moeten strijden, willen ze verder komen. En dat hebben ze gedaan!

Wat een geweldig spel hebben ze laten zien. De 2 daaropvolgende wedstrijden winnen ze met 2-0 en 3-0. Het team speelt goed samen, sluit de verdediging goed af en is rap op het middenveld, waardoor er met prachtige passes continue scoringskansen zijn. De meiden worden eerste van de poule. Meisjes Oud is door naar de kruisfinales en weet met veel inzet de halve finales te bereiken. Wat een spanning! De wedstrijd gaat gelijk op, maar wat moeten de meiden hard werken! De teams zijn gelijkwaardig aan elkaar en er wordt niet gescoord, 0-0. De beslissing zal moeten vallen bij de shoot-outs! En ondanks het harde werk en hun geweldige inzet, weten de meiden van Meisjes Oud de finale niet te halen. Helaas verliezen we in de halve finale met de shoot-outs. Maar meiden, wat was het geweldig om jullie aan het werk te zien! Wat een team! Jullie hebben echt alles gegeven en mogen met recht trots zijn op hoever jullie zijn gekomen in het toernooi!

De verwachtingen bij Jongens Oud waren hoog! Samen met Peter Jonker begonnen ook de jongens aan het toernooi in Amstelveen. De eerste 3 wedstrijden werden met gemak gewonnen met 2-0, 2-0 en 7-0. Via Whatsapp bleven leerlingen, ouders en docenten op de hoogte van de vorderingen, want Jongens Oud speelde in een anders stadion, 10 minuten rijden bij het Wagener stadion vandaan! Wat wilden we graag dat de jongens de finales zouden gaan halen! Dan zouden zij met bussen naar het Wagener stadion komen en konden we met z’n allen gaan kijken. Want het is een unicum dat een school met 3 teams door was naar de landelijke finale!

In de kruisfinales wilde het maar niet lukken! De jongens komen achter te staan, maar weten zich toch nog terug te knokken naar een gelijkspel! Volgens eigen zeggen waren zij echt wel het betere team, maar ondanks een aantal strafcorners en een bal op de paal wisten onze jongens niet te scoren. De shoot-outs die volgden, liepen uit op een drama! Het ging gelijkwaardig op, maar na een tweetal scheidsrechterlijke dwalingen in het nadeel van onze jongens, was hun toernooi ten einde. Ontzettend jammer, maar wat een avontuur!

Ondanks dat we niet met medailles thuis zijn gekomen, was het een topdag! Het blijft geweldig om je eigen leerlingen op dit niveau te zien sporten! Respect! Er wordt niet gezeurd, maar gespeeld en ook al heb je pijn, je staat op en gaat door! Wij, begeleiders van het Marnix College, hebben ontzettend genoten van deze dag! We willen jullie feliciteren met het behaalde resultaat. Jullie mogen trots zijn op jezelf!

Klik hier voor foto’s.

 

Met hartelijke groet,

Anne Hemel, Rick van Weert, Sylvian Schuman, Stefan Boere, Peter Jonker en Esther Renes