Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Drie dagen in Berlijn met Mavo 4


Mevrouw De Jong en mevrouw Olsman hebben ontzettend veel bijgeleerd deze dagen: ze weten nu dat een Bentley 'de ziekste auto' is, ze weten wat het verschil is tussen een Dodge en een Porsche en ze weten dat jongens liever met auto's dan met meisjes op de foto gaan én dat alle jongens van plan zijn om stinkend rijk te worden. Ze weten nu ook wat een BMW kost, hoeveel een Audi R8 doet en wat een Tesla op moet brengen.
Ze weten ook wie er met wie verkering heeft, of dat wel zou willen, ze weten dat ze misschien wel vernoemd gaan worden als één van die stelletjes ooit een baby gaat produceren, maar dat dat nu gelukkig nog niet in de lijn der verwachtingen ligt.
Meneer Stevens en meneer Pongers hebben zich ineens van een andere kant laten zien: als ze ooit nog een carrièreswitch overwegen, kunnen ze zo als reisleider aan de slag. Ze weten veel, ze kunnen goed vertellen en weten 44 leerlingen te boeien met hun verhalen over de Berlijnse historie. De rondrit door Berlijn in gezelschap van een gids duurde wel een beetje lang (4 uur!!), maar toch vonden we het bijna tot het eind interessant. :)
Helaas hebben we met z'n allen ook ontdekt dat het niet zo slim van het hotel was om alle leerlingen op een andere etage te plaatsen dan de begeleiding, dat gaat volgend jaar dus anders.
Als er een prijs zou worden uitgeloofd voor de leerling met het beste gevoel voor humor, dan ging die dit jaar naar Youssef Aslassly. Hij heeft ons in de bus kostelijk vermaakt met zijn gevatte opmerkingen en grappen.
De buschauffeur zei dat hij nog nooit zo'n fijne groep leerlingen mee op reis had gehad: alle rommel werd steeds vanzelf netjes opgeruimd, er werd niet geklierd, en iedereen bleef voortdurend correct en beleefd.
Kortom, het was een geslaagde reis, waarin we elkaar en Berlijn een beetje beter hebben leren kennen.

Klik hier voor foto's.