Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Fransen op bezoek, dag drie!


In een soms snijdende kou hebben de leerlingen op deze dag een leuk programma afgewerkt. Ontmoetingsplaats was Hans & Grietje in Zeewolde. Nadat de groep van 74 leerlingen in 3 groepen was verdeeld, begonnen ze aan een van de drie onderdelen: sport en spel, boswandeling in het sprookjesbos en een bezoek aan een zuivelboerderij.
Ondanks de kou en soms moerassige ondergrond scheen de zon, hierdoor werden de soms hilarische momenten tijdens de spelen en boswandeling een groot succes.
Op de boerderij kregen we een rondleiding waarbij we het hele proces hebben kunnen volgen van stier, kalf, koe tot aan het maken van vla en ijs. Natuurlijk mochten de leerlingen na het bezoek aan de vriesruimte het product proeven.
Nadat alle onderdelen waren beëindigd werd het tijd voor overheerlijke pannenkoek, je kon kiezen tussen naturel en een dikke pannenkoek met spek. Op de tafels stond poedersuiker en stoop in overvloed. Natuurlijk waren er voor de grote eters nog wat reserve pannenkoeken.
Daarna was het de hoogste tijd om Bataviastad te bezoeken, er werd daar flink gewinkeld.
Voldaan kwamen we rond de klok van vijf terug op school.
Donderdag gaan de leerlingen aan de slag met het materiaal dat ze verzameld hebben in het Rijksmuseum en sluiten ze de dag af met een bonte avond met live muziek!

Klik hier voor foto's.