Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Bericht uit Malawi


 Beste ouders,

Het gaat goed met onze Worldmappers in Malawi! Graag wil ik jullie op de hoogte brengen van hun eerste belevenissen.

Na een lange, maar voorspoedige reis kwam de groep zondag aan in Malawi, waar zij hartelijk welkom geheten werden door de enthousiaste lokale expeditieleiders: Timothy en Aïcha. Gelukkig was ook alle bagage direct aanwezig en konden onze Worldmappers met een gerust hart naar de eerste overnachtingsplek in Malawi: Pakachere. Pakachere is een backpackershostel in Zomba, en de thuisbasis voor de groep tijdens deze expeditie. Je kunt je voorstellen dat het na zo'n lange reis fijn is als het eten voor je klaar staat, en je daarna lekker het 'bed' in kunt duiken. Dat deden onze Worldmappers dan ook.

Omdat het in Malawi erg gewaardeerd wordt als je de taal van de lokale bevolking spreekt, krijgen onze Worldmappers de volgende ochtend een spoedcursus Chichewa. En dat komt maar al te goed van pas!
Want daarna werd de groep verder ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur en zijn zij zelf op onderzoek uitgegaan in de straten van Zomba. Hier kregen ze verschillende opdrachten om in contact te komen met de Malawische bevolking. Zo hebben ze onder andere boodschappen gedaan op de lokale markt. Het was even spannend, maar uiteindelijk is ontstonden er leuke gesprekken tussen onze dappere Worldmappers en de Malawiërs in Zomba. Ze kregen het zelfs voor elkaar dat de lokale bevolking het Malawische volkslied ging zingen voor de groep!
In de middag volgde de groep een kookworkshop waarbij typisch Malawisch gekookt werd, om vervolgens gezamenlijk van het feestmaal te genieten. Wanneer de buikjes rond zijn, wagen zij zich (na enkele uren oefenen) aan een heus Bawo-toernooi! Bawo is een typisch Malawisch spel, en op dit moment vooral bij de jongens in de groep erg populair. En dan...is voorlopig de laatste dag in luxe aangebroken.

Want vanmorgen is de groep vertrokken naar het eerste project om écht de handen uit de mouwen te steken: Mawa Otisalama. Bij Mawa zal de groep het moeten doen zonder stromend water en elektriciteit. Echt back-to-basics, dus. Spannend! Maar onze Worldmappers zijn niet bang, en natuurlijk niet voor niets naar Malawi gekomen. Vol verwachting kijken zij uit naar deze nieuwe belevenissen! Tijdens de rit naar het project werd er al gezegd: 'Kijk, dit is het echte Afrika, zoals ik het in gedachten had!'
Zojuist zijn alle tenten opgezet, en daarna wordt de prachtige omgeving verder verkend.

Je hoort het: er wordt volop genoten in Malawi. De sfeer in de groep is goed, de groep is actief, gemotiveerd en vol verwachting.

Wij wachten op onze beurt vol verwachting op nieuwe verhalen van onze wereldreizigers en houden jullie uiteraard op de hoogte!

Groetjes,

Maike

Zie ook http://jufdeboeropsafari.blogspot.nl