Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Shell hockeytoernooi 2014


Dit jaar hadden de meiden van de bovenbouw zich weer geplaatst voor de landelijke finale van het Shell hockeytoernooi in Amstelveen.
‘s Ochtends om 7.00 uur gingen we met twee busjes en een auto naar het prachtige Wagener stadion in Amstelveen om ons klaar te maken voor de eerste wedstrijd die om half 10 werd gespeeld.

De eerste wedstrijd speelden we tegen het ‘ISW Gasthuislaan’ die met 3-0 werd gewonnen. De spirit zat er goed in. Het was zonnig, een fris windje, een goede sfeer en drie fantastische coaches. Bob Driessen, Rens-Jan Bakker en oud-leerling Kaj Beulenkamp wisten de meiden scherp te krijgen.

De tweede wedstrijd tegen het ‘Onze Lieve Vrouwlyceum’ werd ook gewonnen met 2-1. Prachtige scores en snoeiharde ballen in de goal. De halve finale lonkte, maar we waren er nog niet.

De derde wedstrijd moesten we tegen het ‘Dr. Knippenbergcollege’. Het Marnix College is sterk, maar komt niet tot scoren. Het dr. Knippenbergcollege pakt een kans en scoort. 0-1. Wat ontzettend jammer! Echter groot is de verrassing als we toch als winnaar van de poule zijn en doorgaan naar de kwart finale.

De meiden willen zo graag winnen en vechten er keihard voor. Ze winnen met 2-0 en nu wordt het echt spannend. Echter treffen we in de halve finale het thuisspelende team en ze zijn ontzettend sterk. Net een maatje te groot voor het Marnix College. We verliezen met 3-0. Maar met opgeheven hoofd kunnen we Amstelveen verlaten. We zijn gedeelde derde geworden van Nederland en dat is een TOP-prestatie!

Dus Borg, Puck, Isa, Mirthe, Nikki, Meike, Julot, Bente, Doortje, Merijn,Josien. Floor, Anne Marije, Sarah, Sophie en Shayenne, van harte gefeliciteerd!

 

Hartelijke groet,

de vaksectie lichamelijke opvoeding

 

Klik hier voor de foto’s.