Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

“Cross Your Borders” en “Microkredietactie” klas 3 wederom groot succes!


In de week van 13 tot en met 17 mei zijn de leerlingen uit klas 3 die niet op reis waren, bezig geweest met Cross Your Borders. Cross Your Borders is een driedaags interactief onderwijsproject over armoede en onrecht in de wereld . Zit er bloed in jouw mobieltje? Wanneer sla jij op de vlucht en hoe gaat dat? Waarom zijn juist ontwikkelingslanden steeds meer het slachtoffer van klimaatverandering? Tijdens dit project gingen de leerlingen met hun team actief aan de slag met deze vraagstukken. Ze verdiepten zich in een ontwikkelingsland, deelden hun ontdekkingen op spectaculaire wijze met de klas. Hiermee streden ze om felbegeerde prijzen en dongen ze mee naar het hoogste cijfer. Alle leerlingen namen actief deel aan een kennisquiz, brainstorms en interculturele workshops, zoals salsa, capoeira, djembé & henna tekenen.

Woensdagmiddag werd het project Cross Your Borders afgerond met de bekendmaking van de winnaars. Boaz, Michael en Ties uit H3a wisten de felbegeerde 1e prijs binnen te halen. Ze hebben niet alleen de meeste punten gescoord op de verschillende onderdelen, maar wisten iedereen bovendien te verrassen met een zelf geschreven lied over de ontwikkelingsproblematiek ‘ontbossing’.

Donderdag en vrijdag stond in het teken van de “microkredietactie”. Na drie dagen bewustwording over mondiale onrechtvaardigheid komen leerlingen op deze vierde en vijfde projectdag op een leerzame manier in actie voor een betere wereld. Leerlingen runnen een dag lang hun eigen bedrijf voor het goede doel. Ze werken in groepen van 2-5 personen en ontvangen, na het schrijven van een bedrijfsplan, een microkrediet van 5 euro per persoon. Met deze kleine lening kunnen ze de benodigdheden kopen om een product te maken en verkopen of een dienst te leveren. De invulling is vrij. Aan het eind van de dag moet de lening met rente worden terugbetaald. De winst komt ten goede aan ons eigen ontwikkelingshulpproject ‘Karm Marg’. Deze winst bedraagt maar liefst € 2738.08! Alle leerlingen van klas 3, begeleidende docenten en vrijwilligers van Cross Your Borders: bedankt voor deze mooie en leerzame week met dit fantastische resultaat!

Voor foto's klik hier.