Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Nationale Sportweek 2013


Deze week werd er landelijk op alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs aandacht besteed aan plezier in bewegen.
Gemiddeld bewegen tieners steeds minder. Zeker wanneer zij op het voortgezet onderwijs zitten, stoppen ze vaak met sporten. Leerlingen hebben geen tijd meer en stellen vaak andere prioriteiten. Bijbaantjes, huiswerk en meer tijd doorbrengen met vrienden zijn de belangrijkste argumenten. Ook stoppen tieners vaak, omdat ze een sport doen die ze niet leuk vinden.
De Nationale Sportweek is het ideale moment om extra sportactiviteiten te organiseren en meer aandacht te vragen voor het plezier van voldoende sporten en bewegen.
Dit jaar stond het getal 10 tijdens de Nationale Sportweek centraal, omdat deze sportweek 10 jaar bestaat. Om dit te vieren stonden de LO-lessen een week lang in het teken van plezier in bewegen en zelf mogen kiezen wat voor sport je doet.
De zalen en het buitenveld werden ingericht met 10 verschillende sporten, zoals: voetbal, handboogschieten, tennis, badminton, tafeltennis, speedminton, vortex, circus, etc. Een week lang mochten de leerlingen zelf kiezen welke sport ze gingen beoefenen. Wat een plezier heeft dit opgeleverd!
Overal sportende leerlingen, alle leerlagen door elkaar. Iedereen was bezig met datgene wat hij/zij leuk vond. De week werd zeer goed ontvangen door de leerlingen en is zeker voor herhaling vatbaar. En natuurlijk hielp het mee dat meerdere dagen het zonnetje doorbrak en bijna alle leerlingen sportend op het veld te vinden waren.

Klik hier voor foto's.