Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Kerstfeest op het Marnix College


Traditioneel staat de laatste vrijdag voor de Kerstvakantie in het teken van Kerstmis. Ook dit jaar mogen we weer spreken van een geslaagde Kerstviering, zowel voor leerlingen van het Junior- en hoofdgebouw alsook voor de docenten.
De eerste klassen trapten vanmorgen af met het Kerstontbijt en steunden daarna diverse goede doelen: koekjes bakken, zingen in bejaardentehuis, chocomel op het station uitdelen en zelfgemaakte kerstkaarten uitdelen. De tweede klassen starten ook met een ontbijt en gingen daarna schaatsen. Voor foto's klik hier.
De derde klassen hielden een inzameling voor de voedselbank en hadden daarna een gezamenlijke kerstviering in de kerk. Kees Oosting bracht een kerstverhaal ten gehore, waarna het samenzijn met oliebollen werd afgesloten. Voor foto's klik hier.
De bovenbouw vierde het Kerstfeest op het hoofdgebouw. Het was een gezellig samenzijn waarbij gezamenlijk werd gegeten en gedronken, gedobbeld om cadeaus, een film bekeken, een quiz gespeeld of naar het Kerstverhaal van mijnheer Faber geluisterd. Speciale vermelding voor de groep van mijnheer Stipdonk, die een loterij hield, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Serious Request. Een bedrag van € 80,- zal naar het Glazen Huis in Enschede worden gebracht. Voor foto's klik hier.
De middag werd afgesloten met de bijeenkomst voor docenten. Met een verhaal van de rector van Godfried Bomans, een zestal prachtige liederen van zowel het jongeren- alsook het docentenkoor van het Marnix werd het jaar 2012 afgesloten, waarna eenieder bij de borrel kon vertellen welk boek hij/zij had besteld.
Voor foto's klik hier.