Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Bèta-lab geopend


Met een zelfgebouwd luchtkanon is een denkbeeldige muur weggeblazen, waarmee de weg vrij kwam voor leerlingen om zelf experimenten uit te voeren.

Dat zelfgebouwde luchtkanon is symbolisch voor het bèta-lab. Je kunt hier zelf allerlei proefjes doen. Het kan gaan om extra oefening bij een practicum in de les, zoals extra opdrachten bij het systeembord in havo-5. Het kan gaan om test-experimenten in het kader van je profielwerkstuk in vwo-6.

Maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar het antwoord op een praktische vraag. In overleg met je docent biologie, natuurkunde, of scheikunde kun je zelf een experimentele opstelling bedenken en (zolang de kosten niet de pan uit rijzen) realiseren.

Er is de hele week begeleiding in het bèta-lab aanwezig van 9.00 uur tot 15.00 uur, behalve op woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Het lab is op deze dagen open tot 12.00 uur.

Net als bij de andere kwt-uren, kun je je vanaf dit moment ook inschrijven voor het bèta-lab. Je gebruikt dan een kwt-uur om te werken aan een experiment.

Je stuurt een mailtje naar betalab@marnixcollege.nl. De TOA kan je dan inschrijven in het kwt-programma voor “klab” op de door jou aangegeven tijd. Mail je aanvraag wel ruim van te voren, want bij vijftien leerlingen is het lab vol en kan je niet meer geplaatst worden.

We hopen dat het bèta-lab enthousiast bezocht gaat worden en dat er veel leuke experimenten uitgevoerd gaan worden. We zien elkaar!

Voor foto's klik hier.