Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Hockeymeiden 2e van Nederland!!!


Dat wat de jongens onderbouw vorig jaar wel lukte, dat is de meisjes onderbouw dit jaar nipt niet gelukt!
Vrijdag 1 juni, zeer vroeg in de ochtend, de meisjes onderbouw vertrokken vol goede moed naar het Mekka der hockey, het Wagener stadion in Amstelveen.
Het Marnix was ingedeeld in een poule samen met de scholen: het Sancta Maria Lyceum uit Haarlem, het Alfrink College uit Zoetermeer en het Koning Willem 2 College uit Tilburg. Voor de poulewedstrijden werd door coach Sebastiaan Kwant uitgebreid de tactiek besproken.
De eerste wedstrijd om 09.00 uur tegen Haarlem kende een stroeve start. Het Marnix werd naar achteren geduwd en kwam snel met 1-0 achter. Maar door fantastisch samenspel tussen Josien, Merijn en Sarah tijdens een snelle uitbraak kon laatstgenoemde scoren. Het gelijkspel was gered. Vermeldenswaard is nog dat door fantastisch keeperswerk van goalie Borg een disaster werd voorkomen.
Ook de 2e en 3e wedstrijd tegen Zoetermeer en Tilburg waren niet echt gemakkelijk. Er moest keihard geknokt worden! De wilskracht was aanwezig, de strijdlust was daar en dit samen met de juiste mentaliteit, bracht de meiden op de 2e plaats in hun poule. De kruisfinale was bereikt. Ook werd het team versterkt door Lennart Bakker, onze succesvolle coach van vorig jaar.
In deze kruisfinale moesten de meiden het opnemen tegen Amersfoort. Twee gelijkwaardige teams die beiden tot het gaatje moesten gaan. Flitsend spel, mooie combinaties, een schouwspel. Uiteindelijk moesten shoot outs de beslissing brengen en het Marnix trok aan het langste eind. De halve finale was bereikt!
Tegenstander in deze halve finale was het Rijnland Lyceum uit Oegstgeest. De vermoeidheid bij onze meiden was zichtbaar aanwezig, het blindelings elkaar vinden was even zoek, de druk op het Marnix goal was enorm. Echter meer dan fantastisch keeperswerk van Lisanne van de Brink voorkwam een doelpunt. Met de moed der wanhoop werd een laatste aanval van het Marnix opgezet. Floortje Buikema maakt zich met een fantastische actie los van haar tegenstandster en met een bekeken en geplaatst schot verraste ze de keepster. Rollend gingen onze meiden over het veld ( ware prins Alexander aanwezig dan had hij zeker meegerold!!), de vreugde was enorm, de finale was bereikt.
In deze finale was het Canisius College uit Nijmegen de tegenstander. Twee zichtbaar vermoeide teams hielden elkaar volledig in evenwicht. De spanning in beide kampen was zichtbaar aanwezig. De druk op het Marnix goal was groot, maar de verdediging stond als een huis. Na de reguliere speeltijd was de stand dan ook 0-0. Wederom moesten shoot outs de beslissing brengen. Adembenemend spannend, een thriller, na 5 shoot outs nog steeds gelijk, sudden death volgt, Josien scoort, of toch niet, het Marnix juicht, het doelpunt wordt afgekeurd, het Marnix huilt! Bij de 6e shoot out wordt de wedstrijd beslist. Het Canisius wint met 1 punt verschil.
Alfred Hitchcock had geen spannender apotheose kunnen bedenken! Het Marnix wordt tweede van Nederland!
Het Marnix deed mee aan de landelijke finaleronde waaraan de sterkste hockeyscholen van Nederland deelnamen. Vanuit dit perspectief gezien is het behaalde resultaat natuurlijk een prestatie van formaat, een prestatie om terecht trots op te zijn, een prestatie die het Marnix wederom landelijk op de kaart zet.
MEIDEN, VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!
Een speciale dank natuurlijk aan onze oudleerlingen succescoaches Sebastiaan en Lennart, die het hem wederom geflikt hebben. Wij zijn supertrots op jullie!!!!

Sectie l.o.
Voor foto's klik hier.