Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Wereldpremière composities eindexamenleerlingen muziek


In een goed gevulde aula werden zaterdag 14 april de composities van eindexamenleerlingen uit H5 en V6 uitgevoerd door het Ereprijs-orkest o.l.v. Wim Boerman.
De afgelopen maanden is er door de leerlingen van H5 en V6 hard gewerkt aan het PWS (Profiel werkstuk) muziek. Dit onderdeel van het vak muziek vraagt van leerlingen dat ze zélf een compositie schrijven. Het kader voor de compositie was helder: schrijf een compositie die niet langer duurt dan vier minuten.
Dat was geen gemakkelijke klus, want de compositie moest geschreven worden voor het Ereprijsorkest. Dit is geen ‘standaard’ orkest, het heeft namelijk een bezetting van blaasinstrumenten, slagwerk, piano, basgitaar en elektrische gitaar.
Na veel zwoegen, wat gesprekjes en het deleten van veel noten had elke leerling zijn eerste compositie op papier en het resultaat mag er zijn. Je kunt bij sommige composities horen wat de favoriete muziek van de leerling is en zelfs wat hun favoriete instrument is. Lof voor deze componisten in spé.

Voor een foto-impressie klik hier.