Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Shell hockeytoernooi voor scholieren


De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meeste teams hun wedstrijden zonder geloof in eigen kunnen speelden. Niet dat ze de minderen waren van hun tegenstanders, maar zonder zelfvertrouwen is een plek in de middenmoot volkomen gerechtvaardigd. Echter.... er waren uitzonderingen! Een team jongensonderbouw werd eerste in hun poule, drong daarmee door tot de kruisfinale, maar na een 0-0 stand in de reguliere speeltijd, sneuvelde het Marnix-team in de shootout-serie.

Gelukkig hadden we nog een sterrenteam bij de meisjes onderbouw. Dit team versloeg haar tegenstanders in de poule met grote cijfers. Werd zodoende eerste in de poule en belandde in de kruisfinale. Hier was Hengelo de tegenstander. Een zenuwachtige wedstrijd waarin het Marnix duidelijk beter was, maar verzuimde kansen te benutten. Uiteindelijk toch nog winst en een uitzinnige vreugde, de finale was bereikt.

Hierin moest het dus gebeuren, Enschede was de tegenstander.

De wedstrijd was een gelijk opgaande strijd, waarin de Marnix-meisjes de zenuwen van zich hadden afgeschud en elkaar weer blindelings begonnen te vinden. Een mooie, pittige, maar vooral sportieve wedstrijd. En toen, de dying seconds van de eerste helft. Een strafcorner voor het Marnix, alle meisjes aan de cirkel, de corner werd genomen, de bal belandde bij Sarah en met een vlijmscherp, loepzuiver en loeihard schot passeerde ze de keepster: 1-0.

In de tweede helft viel Enschede furieus aan, maar de verdediging van het Marnix pareerde elke aanval alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Met snelle uitvallen kwam het Marnix zelfs nog gevaarlijk voor het doel van Enschede. Het surplus aan techniek en tactiek, het geloof in eigen kunnen, maakten de meisjes tot ware kampioenen van Oost Nederland.

De meisjes spelen nu op 1 juni a.s. in de landelijke finaleronde in het hockey Walhalla in Amstelveen.

Meiden van harte proficiat en succes in Amstelveen!

Dank ook aan de begeleidende docenten Esther en Anne en een speciale dank aan de coach (oud-leerling) Lennard Bakker, die vorig jaar de jongens onderbouw kampioen van Nederland maakte en nu dus mag proberen de meisjes kampioen van Nederland te maken. Je kunt nu al spreken van een succescoach.

Het kampioensteam bestaat uit de volgende meisjes:

Lisanne vd Brink, Borg vd Velde, Cecile Hulshof, Mirthe ten Hove, Isa Draaijer, Floor Buikema, Bente Vonk, Julot Westermeijer, Sophie Craanen, Josien van Nuffelen, Puck Pentenga, Floor Boonstra, Sarah Driessen, Doortje de Boer en Nikki van Pouderoije.

Klik hier om de foto in een groter formaat te bekijken.