Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Scholieren basketbaltoernooi


Op maandag en dinsdag 26 en 27 maart jl. werd wederom het jaarlijkse scholieren basketbaltoernooi gehouden in de gymzalen van het Marnix College.
Jongens- en meisjesteams uit zowel de eerste als tweede klas streden voor de eer en….uiteraard voor een hoge notering. De meisjes uit de eerste klas (B1a) beten de spits af. Ze hadden duidelijk last van zenuwen. Er was geen rust in het spel en ze hielden zich niet aan de tactiek. Dit alles resulteerde uiteindelijk in een 3e plaats van in totaal 7 scholen.
De jongens uit de 1e klas (B1g) deden het beduidend beter. Een goed geolied team met 2 uitstekende basketballers. Met technisch en tactisch superieur spel lieten zij elke tegenstander de hoeken van het veld zien. Resultaat was dan ook de 1e plaats.
De meisjes uit klas 2 (H2c) speelden voortreffelijk. Een tomeloze inzet, furieus spel, veel lengte in de ploeg voor de rebounds, goede tactische discipline. Het totaalspel werd uiteindelijk beloond met een 1e plaats.
De jongens uit klas 2 (H2a/c) hadden duidelijk last van plankenkoorts. Hun eerste wedstrijd werd dan ook verloren. De verdere wedstrijden kwamen zij langzaam op dreef. Er kwam rust in het spel, het overzicht kwam terug en het tactisch concept werd opgepakt. Hadden ze hun laatste wedstrijd gewonnen dan waren ze eerste geworden, maar het gelijke spel leverde uiteindelijk een 2e plaats in de eindklassering op.
Vermeldenswaard is nog dat de beide winnende teams gecoached werden door collega en topcoach Rick van Weert.
Al met al, een 3e, een 2e en twee 1e plaatsen is waarlijk geen slecht resultaat. Proficiat aan alle spelers.
Voor foto’s: klik hier