Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Jongens Marnix College kampioen van Nederland!


Het was al tijdens de regionale voorrondes dat het hockeyteam jongens onderbouw met kop en schouders boven de andere teams uitstak.
Met een strakke organisatie en subliem spel overrompelden onze jongens elke tegenstander en werden dan ook met recht als kampioen gehuldigd.
Afgelopen vrijdag 10 juni was het dan zover. Onze jongens mochten hun krachten meten met de overige regionale kampioenen van Nederland en wel in het Walhalla van elke hockeyer, het Wagener Stadion te Amstelveen.
De verwachtingen waren hoog gespannen, de zenuwen gierden de jongens door de keel , maar vol zelfvertrouwen begonnen ze aan hun reeks groepswedstrijden.
Één voor één werden die wedstrijden met redelijk gemak gewonnen zodat onze jongens via de kruisfinales in de finale belandden.
En nu moest het dus gebeuren!
Het team betrad het hoofdveld, de gezichten gespannen. Al heel snel, in het begin van de finale, bleek dat onze jongens een surplus aan techniek en tactisch inzicht hadden. Ze speelden werkelijk de mooiste wedstrijd van het toernooi. In alles waren ze de betere: het loopvermogen, het tactisch inzicht, de techniek, het spelinzicht, het anticiperen. Ze verpletterden de tegenstander met de score 4 - 0.
Met recht mogen onze jongens zich nu Kampioen van Nederland noemen!!!!!!
Waarlijk, dit is een prestatie van groot formaat. Een prestatie die nog nooit door een team van het Marnix is geleverd, een prestatie om trots op te zijn.
Dank aan Klaas Vink en Rick van Weerd,die de zakelijke begeleiding voor hun rekening hebben genomen. Heel veel dank aan Lennart Bakker, oudleerling, die de volledige coaching en trainingen op zich heeft genomen. Het was dan ook Lennart die het team tot grote hoogtes heeft gestuwd.
En last but not least, het winnend team, dat de prestatie heeft neergezet.
Het team bestond uit: Bob Driessen , Rens-Jan Bakker, Tommy Westermeijer, Boris Jeene, Niels Nijdam, Juri Beumer, Thijs Kamphuisen, Renaldo de Bock, Kaj van der Molen, Bas Wolters, Nick Noteboom, Jesse Verheof, Marciano de Bock, Lennart Daniëls, Jorn Kooy.

Namens de sectie LO
Jos Gort

Voor foto's klik hier.