Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Oriëntatiemarkt in de Reehorst


Het betrof een oriëntatiemarkt georganiseerd door de mensen achter de website Worddocent.nu. Vorig jaar was deze onderwijsmarkt in Veenendaal, dit jaar was het dichterbij huis: de Reehorst in Ede. Diverse middelbare scholen uit de buurt en enkele hogescholen (lerarenopleidingen) uit Arnhem en Zwolle waren present.

Na de opbouw van onze stand en instructies van onder andere Wia Jonker en Astrid Breukers, van de website Worddocent.nu, was het tijd om ongeveer 120 geïnteresseerde bezoekers over het onderwijs te vertellen en eventuele geschikte (toekomstige) docenten te ontdekken.
De gesprekken vonden op een informele manier plaats. Het zogenaamde speeddaten (gesprekjes van 10 minuten) was hierbij een optie. Tevens waren we tijdens de markt (15.30 - 19.30 uur) bij onze statafels te bereiken. Naast de vijf aanwezige docenten van het Marnix College (waarvan drie permanent in gesprek waren bij het speeddaten) waren er ook twee bovenbouwleerlingen aanwezig. De twee leerlingen uit de examenklas (havo), Lisette ter Beest en Jeroen Wierstra, ondersteunden op zeer goede wijze het docententeam bestaande uit: Harry Pongers, Sandra Bonnema, Peter Jonker, Helga Kempkes en Sander Hoogteijling.