Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Het Open podium weer van muzikaal hoog niveau


 Wat was het weer een groot spektakel donderdag 28 april j.l. Het niveau van het open podium wordt elk jaar hoger. In een afgeladen aula van het hoofdgebouw kon het publiek genieten van leerlingen die zich vanaf februari hadden voorbereid op deze avond.
Van onderbouw tot bovenbouw en van klassiek tot pop werd ten gehore gebracht.
De klapper van de avond was het gezamenlijk afsluitende nummer van U2 (I still haven’t found) met als solist Wouter Vink en als achtergrondkoor 70 leerlingen en docenten.
De jury was zeer tevreden over het niveau en had wel moeite om voor elke categorie een prijswinnaar te kiezen. Nadat elke deelnemende groep of solist door de jury kort werd genoemd konden eindelijk de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Helaas werd er door de jury toch één niet te vergeten duo niet genoemd. Dit was een kleine misser van de jury, maar ook Daan Achterberg, Stijn van Bergeijk en Daan Titalepta moesten van de jury nog de complimenten krijgen voor hun ludieke en muzikale uitvoering van de Muppet medley.

En de winnaars zijn?
Onderbouw klassiek: Lennart Daniels (gitaar)
Onderbouw licht: Prashant Samlal (gitaar), Gijs Huitink (vibrafoon) en Cyan Dalebout (drums)
Dans: Jenthe van Rheede en Melissa de Beule
Bovenbouw klassiek: Yaël Duindam en Lodewijk Busscher
Bovenbouw licht: Blazing Harrows: Maarten Hopman (zang), Roos v.d. Broek (zang), Simon Leferink (gitaar), Joshua v.d. Spreng (gitaar), Simon Drenth (basgitaar) en Pim Huitink (drums).

De winnaars van klassiek en lichte muziek mogen hun nummer opnemen in een echte studio en de danswinnaars mogen een hele dag meelopen op de dansacademie van ArtEZ in Arnhem.

Klik hier voor foto's.

Voor nabestellingen kun je mailen naar tineke.dewit(at)planet.nl