Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Zilver voor Stephan Neijenhuis op intergymnasiaal debattoernooi


Céleste van der Togt, Lenneke van Raaij, Alexander Hulsbergen en Tjerk van Loenhout namen deel aan het onderdeel 'Brits Parlementair', Stephan Neijenhuis aan het onderdeel Tegenspraak. Daarnaast had Sanna McGregor zich beschikbaar gesteld als jurylid. Mevr. Hendrickx, die de leerlingen de afgelopen weken intensief had begeleid bij hun voorbereiding, kon helaas niet mee naar het toernooi en werd daarom vervangen door mevr. Roelofs. Tot onze vreugde bleek mevr. Hendrickx 's middags echter toch nog even langs te kunnen komen, met haar dochter in de rol van wel heel jonge supporter.

In het intergymnasiaal debattoernooi gaan teams van zo'n 22 gymnasia met elkaar de strijd aan. Door loting wordt bepaald welke scholen tegen elkaar moeten debatteren en of zij daarbij een standpunt voor of tegen de stelling moeten innemen. Onze leerlingen deden het lang niet slecht, maar het gebrek aan ervaring brak hen op. Voor een enkeling was het zelfs z'n allereerste debattoernooi. Volgend jaar beter!

Gelukkig hadden we op het onderdeel Tegenspraak een troef in de vorm van Stephan Neijenhuis. Vorig jaar had hij net naast de finale gegrepen en hij was vastbesloten dit keer wel op dat podium te staan. En dat lukte: na de voorronde en halve finale zat hij bij de laatste twee. De finale vond plaats in de grote zaal, met honderden toehoorders en een fanatieke fotograaf. Stephan bleef hier kalm onder en hield een geweldige Tegenspraak. Helaas trof hij een jury waarbinnen het grootste deel (3-2 was het geworden, zeiden ze) koos voor de iets vernieuwender aanpak van de andere finaliste. Jammer, het had net zo goed goud kunnen zijn, maar debatteren is en blijft een jurysport. En de prestatie is er niet minder om. Helaas hebben we voor u geen filmpje van zijn optreden, maar u kunt wel foto's bekijken van deze dag.

Klik hier voor de foto's van het intergymnasiaal debattoernooi.