Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Zeer geslaagde actie klas T1t voor de Nederlandse RETT Syndroom Vereniging


Jaspers' zus Nathalie is geboren met dit syndroom en door de geringe bekendheid van het syndroom kan de vereniging het geld goed gebruiken.
 

Het RETT syndroom is een zeldzame ontwikkelingsstoornis die alleen bij meisjes voorkomt. Na ongeveer 17 maanden na de geboorte gaat het mis en is er een achteruitgang in de ontwikkeling. Praten en lopen gaat niet meer en ook motorisch gaat het mis. Zelfs de aansturing van hartslag, ademhaling en organen raakt verstoord. De Nederlandse RETT Syndroom Verenigingis de landelijke patienten- en belangenvereniging (voor meer info www.rett.nl).
De leerlingen uit T1t bedachten verschillende ludieke acties zoals het verkopen van broodjes knakworst en pannenkoeken.Ook was er een sponsorloop om zoveel mogelijk geld in te zamelen.Zie foto's! De docenten deden graag een duit in het zakje, zeker nadat ze te horen hadden gekregen dat Jasper het hoofd van hun mentor mocht kaalscheren als het verzamelde bedrag hoger zou zijn dan €2000.
Woensdag 16 februari was het dan eindelijk zover…Na de kick off in december, waar Jasper een prachtige en ontroerende presentatie had gegeven, en een maand geld inzamelen zou eindelijk bekend worden hoeveel geld er uiteindelijk ingezameld was. Bartho Braat (Jef Albers uit GTST) kwam als ambassadeur van de vereniging de cheque in ontvangst nemen. Nathalie en haar ouders waren er natuurlijk ook bij. Een bijzonder mooie ervaring voor de leerlingen en hun mentor. Nathalie had al een paar slechte nachten achter de rug maar met behulp van een dvd en zeer zorgzame ouders hield ze het gelukkig langer vol dan verwacht. Zie foto's!
Na een mooie inleiding van Jasper, een betrokken toespraak van Bartho en een geëmotioneerde toespraak van Jaspers vader, ontving Bartho dan eindelijk de cheque uit handen van Nathalie en Jasper. Even werd het stil maar daarna volgde een groot applaus. Op de door leerlingen zelf gemaakte cheque was het mooie bedrag van €2615,- te lezen.
Jaspers ouders hadden voor iedereen gebak meegenomen. Met een drankje erbij werd het feestje afgesloten nadat er natuurlijk nog veel vragen aan Bartho gesteld werden.
En de mentor…die loopt nu rond met een hoofd als een biljartbal.Zie foto's!!! Een taak die Jasper de dag erna secuur en met een enorme glimlach op zijn gezicht uitvoerde, allemaal voor zijn zus…Nathalie.