Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Theaterklas groot succes!


Zenuwachtig stonden ze klaar om de scenes aan hun familie en klasgenootjes te laten zien.
In de afgelopen maanden leerden ze samen spelen, improviseren, spanning op bouwen, incasseren en reageren en andere basistechnieken van het acteren.
Tijdens de les werden scenes aan elkaar getoond en leerden ze presenteren voor een publiek.
Tegen het eind van de lessenserie werd het verzamelde materiaal; de scenes en opdrachten, in een presentatievorm gegoten. Er onstond een mix van verschillende aspecten die ze geleerd hadden: tekst uit je hoofd leren en die presenteerbaar maken, improviseren en zelf een spannende of grappige scene maken, met andere woorden: een Ratjetoe!

Door dat ze in theaterlicht stonden en ook decor en rekwisieten hadden om mee te spelen begon het tijdens de presentatie ook echt te leven. Het was even niet meer de kantine waarin ze al zo vaak hadden geoefend maar een echt podium waarop scenes werden laten zien over families tijdens het avondeten, een bus vol met passagiers met heftige emoties en dromen over enge aliens, een spannende ontmoeting op een onbewoond eiland en een humoristische talentenshow.
Na afloop kregen ze een flink applaus en ook nog bloemen als dank voor hun geweldige inzet. Want zeker de laatste repetities zaten de leerlingen soms tot 18.00 op school, dus ze hebben er keihard voor gewerkt.

Met deze presentatie hebben deze 18 leerlingen de lessen van de Theaterklas afgesloten. Omdat zij zich destijds er vrijwillig voor hebben opgegeven krijgen ze er geen cijfer voor op hun rapport maar wat mij betreft hebben ze het prima gedaan en zijn ze dubbel en dwars geslaagd!
Voor foto's klik hier.....